Keizer Karel Cup, meer dan ooit het festival van de vrouwen

Keizer Karel Cup, meer dan ooit het festival van de vrouwen
Foto: © SC

416 ploegen probeerden elkaar dit weekend te vermorzelen op weg naar de eeuwige glorie en een mooie prijs. Daarbij liefst 112 damesteams, die het hele weekend lang demonstreerden dat het vrouwenvoetbal in België wel degelijk in de lift zit.

Aernout Van Lindt in Gent

“We hebben dit jaar het aantal vrouwenteams in de reeks competitief moeten optrekken, omdat er een geweldige vraag naar was”, gaf de organisatie van de Keizer Karel Cup vorige week woensdag op een persconferentie al aan. Gevolg: net als bij de mannen gingen ook bij de dames 48 ploegen in de reeks competitief van start.

En veel schoon volk daarbij: alle ploegen uit de BeNe League hadden wel een of meerdere speelsters die present tekenden, met daarbij ook een aantal Red Flames. Twee van hen pakten het zilver, een derde greep net naast de medailles.

Panenka's grijpen net naast verlenging titel

Maar of het nu de finale competitief is of de strijd om de 27e plaats bij de recreanten: het winnende doelpunt of de winnende schepcorner doen evenveel deugd. "Al is KKC natuurlijk meer dan alleen maar de matchen, het gaat over veel meer. Het samenzijn onder elkaar en de unieke sfeer beleven."

Ter informatie: de winnaressen van vorig jaar - de Panenka's, een verzameling ex-speelsters van Zulte Waregem, verloren in de finale met 1-2 van MVV Waregem, met daarbij een pak speelsters van Zulte Waregem, die ook in een minivoetbalclub samenspelen. De Panenka's kwamen op voorsprong, maar in de tweede helft ging het alsnog mis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties