Reactie Courtois houdt Messi weer van goal: "Toch mooie statistiek voor een doelman"

Courtois houdt Messi weer van goal: "Toch mooie statistiek voor een doelman"
Foto: © Photonews

Thibaut Courtois had weeral niet al te veel werk. Na acht minuten moest hij zich echter omdraaien. Schrale troost: voor de achtste confrontatie op rij kon Lionel Messi niet tegen hem scoren. En daar had hij zelf wel verdienste aan!

Johan Walckiers in Brasilia

Courtois had geen verweer tegen de verrassende uithaal van Higuain. Maar er liep ook wel één en ander verkeerd in zijn verdediging. "Het was dom balverlies", vond Courtois over de steek die zijn aanvoerder liet vallen. "En dan wijkt die bal af op de voet van Jan en Higuain zet hem in één keer in het zijnet. Ik kon er niets tegen doen, want het ging veel te snel."

Na het uitvallen van Di Maria verloren ze veel snelheid en creativiteit

Argentinië maakte daarna wel heel weinig aanstalten om zijn voorsprong te verdubbelen. "Ze hebben de match aan ons gelaten. Ze begonnen heel sterk met Messi en Di Maria die snelheid moesten maken, maar daarna was het gedaan. Of ik meer verwacht had van hen? Na het uitvallen van Di Maria verloren ze heel wat snelheid en creativiteit. Ik denk dat ze daardoor wel aangepast hebben."

Op het einde fleurde Courtois zijn statistieken zelf nog wat op door een mooie redding op de doorgebroken Messi te verrichten. "Ik zag hem aankomen en mijn verdedigers die achter hem aan het lopen waren. Als je wacht tot hij bij je is, plaatst hij die bal gewoon in het zijnet. Ik ben zo snel mogelijk uitgekomen en me enorm breed gemaakt. Langs één kant ben je daar niets mee, maar aan de andere was het wel een belangrijke redding, want we hebben daarna nog een goeie kans gehad."

Messi gaf me een knuffel

En dus heeft Messi nu al acht wedstrijden niet kunnen scoren tegen onze nationale doleman. "Achteraf heeft hij me een knuffel gegeven. Want nu speelt die rivaliteit die de journalisten opgezet hebben, wel echt bij ons", lachte Courtois. "Het zijn voor een doelman wel leuke statistieken ook."

Courtois had al bij al weinig werk dit toernooi. "Mijn mooiste redding. Ik denk dat die tegen Zuid-Korea bij 0-0 de belangrijkste was. En tegen de VS toen ik in Dempsey zijn voeten dook, was ook niet mis."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties