Reactie Wilmots niet tevreden met arbitrage: "Frustrerend dat elk foutje in voordeel grote ploegen wordt gefloten"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 61 reacties
Wilmots niet tevreden met arbitrage: "Frustrerend dat elk foutje in voordeel grote ploegen wordt gefloten"
Foto: © Photonews

Argentinië knikkerde de Rode Duivels vanavond uit het WK. Marc Wilmots toonde zich na de wedstrijd groots in het verlies. Al had hij toch enkele prikken voor de arbitrage in petto.

Cédric De Volder en Manuel Gonzalez in Brasilia

Na amper acht minuten stond de eindstand al op het bord. Gonzalo Higuain profiteerde van balverlies van Vincent Kompany om de bal voorbij Thibaut Courtois tegen de touwen te trappen. "We hebben één klein foutje cash betaald", analyseert Marc Wilmots de partij. 

"Het is echter moeilijk te zeggen waar het verschil verder nog lag", aldus de Belgische selectieheer. "Misschien was het de ervaring van de Argentijnen? Die jongens kunnen het ritme uit de wedstrijd halen. Ze laten zich op de juiste momenten vallen en wachten enkele seconden vooraleer een inworp te nemen."

Zonder Messi is Argentinië een gewone ploeg

"Ik wil hier niet zitten klagen over de arbitrage", is Wilmots op dreef. "Ik stel gewoon vast, hé. Elk foutje wordt in het voordeel van de grote ploegen gefloten en dat vind ik frustrerend. Zo slaagde Lionel Messi erin om een viertal fouten te maken, maar hij kreeg er nooit een kaart voor."

In de slotfase kwamen de Rode Duivels dan nog enkele keren gevaarlijk opzetten. "Als we nog een doelpuntje hadden kunnen scoren, wonnen we ook de wedstrijd. De Argentijnen zaten allemaal stikkapot. Maar uiteindelijk hebben we alles geprobeerd. Soms moet je ook wedstrijden leren verliezen. Maar dat was vandaag niet tegen een betere ploeg. Zonder Messi is Argentinië een gewone ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties