Kompany en Wilmots loven Van Buyten: "Dit is wat hij verdiende"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 14 reacties
Kompany en Wilmots loven Van Buyten: "Dit is wat hij verdiende"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De toekomst lacht de Rode Duivels tegemoet met het EK 2016 in Frankrijk in het verschiet. Heel wat jonge jongens kunnen nog progressie boeken, maar voor Daniël Van Buyten houdt het mogelijk op na de uitschakeling op dit WK.

Timothy Collard in Mogi das Cruzes

De weldra 37-jarige verdediger moest lange tijd wachten op een nieuw WK-avontuur en legde in Brazilië enkele steengoede prestaties op de mat. Maar hoe ziet zijn toekomst eruit?

“Het is nu nog te vroeg om het over de toekomst van Daniël te hebben, dat gaan we eens op een rustig moment bespreken. Als dit het einde is, dan is het alvast een ontzettend mooi einde voor hem", aldus Marc Wilmots.

Ook Vincent Kompany wilde zich nog niet uitspreken over de toekomst van zijn collega-verdediger. “Dat is iets wat Daniël voor zichzelf moet uitmaken. Of hij over twee jaar nog naast mij in de defensie staat? Dat weet ik niet.”

Hij heeft heel wat op zijn kap gekregen doorheen de jaren

“Hij heeft doorheen de jaren heel wat op zijn kap gekregen bij de nationale ploeg. Hij maakte de moeilijke periode na het WK van 2002 mee en heeft lang moeten wachten, maar dit is wat hij verdiende: een topprestatie op een wereldbeker.”

Wilmots roemde ook nog eens de professionaliteit van Big Dan. “Hij is een échte prof. Als je ziet wat hij op 36-jarige leeftijd nog kan, dan is dat erg knap. Moest elke Duivel zich zo hard inzetten voor zijn job, dan was ons team nóg beter.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties