Hasi zoekt direct inzetbare jongens: Kanu past in profiel

Hasi zoekt direct inzetbare jongens: Kanu past in profiel
Foto: © Photonews

Rubenilson Kanu komt mogelijk terug naar Anderlecht. De Braziliaan speelde eerder al 4,5 seizoen bij de Brusselaars... met wisselend succes. Kanu kon nooit echt een constante leggen in zijn prestaties, maar Besnik Hasi was wel de man die in hem geloofde.

Kanu schipperde heel vaak tussen bank en veld. "Ik kreeg weinig krediet op Anderlecht", liet hij optekenen na zijn vertrek. Dat is inderdaad waar, maar daar zorgde de Braziliaanse polyvalente middenvelder zelf ook voor. De ene wedstrijd speelde hij sterk: amper van de bal te zetten, infiltrerend en goed in de combinatie.

Te lang de bal dragen

De andere wedstrijd zagen we dan weer de andere Kanu: loom, weinig ploegspeler en dribbelend tot hij er bij neerviel. "Als het wat sneller moet gaan, draagt hij de bal te lang", liet Hasi zelf nog optekenen. "Hij is wel goed om de rust te bewaren en fysieke duels aan te gaan. Hij is ofwel heel goed ofwel heel slecht."

Maar als er eentje is die Kanu dat kan aanleren, is het wel Hasi. De Kosovaar houdt van de harde leerschool en weet hoe om te gaan met Kanu, die hij vroeger ook regelmatig onder zijn hoede nam als het weer eens minder ging. Kanu zou ook een gerichte versterking voor de linkerkant worden. Geen over en weer verhuis meer tussen centraal en flank. Al kan hij daar nog altijd depaneren.

Hasi wil jongens die hij direct kan inpassen

Zelf gaf Kanu al aan dat hij wil vertrekken uit het koude Grozny en terugkeren naar Anderlecht. Blijft de vraag hoeveel hij wil inleveren om bij Anderlecht te gaan voetballen. Zijn salaris bij Terek zal immers een veelvoud geweest zijn van wat Anderlecht kan/wil aanbieden. 

Waarom Hasi van Kanu een topprioriteit maakt? Hasi heeft het moeilijk met het feit dat hij zijn hele voorbereiding heeft afgewerkt zonder één versterking en dat terwijl er redelijk wat vertrokken is. Met Kanu heeft hij een jongen die hij direct kan inpassen en die het huis al kent. Geen aanpassingsperiode met andere woorden. Daarom verbaast het ook niet dat de naam van Daniel Van Buyten circuleert. Met zijn ervaring kan die ook onmiddellijk aan de slag en hij is topfit, zoals bewezen op het WK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties