Jonge Red Flames lopen in het Schotse mes

De Belgian Red Flames U19 zijn aan het EK in Noorwegen begonnen met een nederlaag. Tegen Schotland stond bij de rust de eindstand al op het bord: 0-2. In dezelfde groep hielden Noorwegen en Nederland het op een scoreloos gelijkspel.

Het WK mag er dan wel opzitten voor de Rode Duivels, toch zijn we ook in juli nog actief op een groot toernooi. Onze Red Flames U19 proberen zich op het EK in Noorwegen in een groep met Noorwegen, Nederland en Schotland te plaatsen voor de halve finales. De eerste opdracht was er eentje tegen Schotland. Een cruciaal duel, aldus coach Kris Van Der Haegen vooraf.

En dat deed hij met Odeurs in doel. Zij kreeg de voorkeur op Lemey, die er een knappe voorronde had opzitten. En Odeurs mocht zich al snel omdraaien: Weir maakte van de eerste de beste kans voor de Schotten meteen ook een doelpunt.

Deksel op de neus

Het probleem van onze jonge Red Flames zit in het scorende vermogen en dat mochten we ook nu aan den lijve ondervinden: Van Gorp, Michez en Van den Bergh kregen drie hele goede mogelijkheden voor de koffie, maar allen konden ze niet op doel besluiten. Aan de overkant wel raak: het was Ness die vlak voor rust voor de 0-2 zorgde.

In de tweede helft meer branie bij de Red Flames. De duels werden steeds meer gewonnen op het middenveld en er kwamen nog meer kansen. Maar opnieuw konden Van Gorp en vooral Leynen het doel niet treffen. België begint zo met een nederlaag aan het EK. Nederland en Noorwegen speelden in dezelfde poule 0-0 gelijk, dus vrijdag is het op speeldag 2 van moeten voor de Red Flames.