Club Brugge laat zich verrassen bij derdeklasser Deinze

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 62 reacties
Club Brugge laat zich verrassen bij derdeklasser Deinze
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge geraakte vanavond niet verder dan een 1- 1-gelijkspel op het veld van derdeklasser KMSK Deinze. Michel Preud'homme stuurde een pak jongeren op het veld, maar het waren de ervaren rotten die er niet in slaagden om de klus te klaren.

Cédric De Volder in Deinze

Een jong Club Brugge werkte vanavond een oefenpot af op de nieuwe grasmat van het Burgemeester Van De Wielestadion van derdeklasser KMSK Deinze. Vooral voor de thuisploeg – die zich gevoelig versterkte met het oog op de titelstrijd in 3A – was het een ware galawedstrijd.

Club wordt wakker na drinkpauze

De warme zomerzon had duidelijk zijn gevolgen op het veld. Deinze speelde dan wel goed mee, maar eigenlijk zat er nauwelijks tempo in de partij. Op een eerste kansje was het twintig minuten wachten. Shangyuan Wang dropte het leer in de box, maar Valerijs Sabala kon er zijn hoofd niet krachtig genoeg tegen zetten. Ryan had dan weer (onnodig) veel moeite met een schotje van Tibo Van De Velde.

Al schakelde Club na de drinkpauze toch een versnelling hoger. Sabala dook uit het niets alleen op voor de kooi van Brecht Laleman. De Letse aanwinst van blauw-zwarte mikte het ronde kleinood precies tussen de benen van de thuisgoalie, 0-1. Luttele minuten later werd de bordjesman al bijna opnieuw aan het werk gezet, maar deze keer strandde het leer op de vuisten van Laleman.

Club Brugge A koud gepakt

Na de koffie eiste Club het balbezit op, maar de pakweg vijftienhonderd betalenden zagen geen kansen. Al probeerde Michel Preud’homme – met de inbreng van zijn sterkste pionnen – daar op het uur wel verandering in te brengen. Nicolas Castillo kreeg die kans, maar miste onbegrijpelijk voor een lege doelmond. Nikola Storm mikte dan weer op het kruis.

Een kwartier voor tijd liep blauw-zwart dan op een oranje counter. Quintijn Steelant – de vervanger van Ryan – kon het schot van Karim Ben Liou dan wel nog afweren, maar had geen verhaal op de intikker van Jarric Buysse, 1-1. Diezelfde blauw-zwarte goalie had enkele minuten later een uitstekende redding nodig om een totale verrassing te vermijden. Al waren de oranjehemden natuurlijk meer dan gelukkig met de puntendeling. Kan de derdeklasser deze prestatie dinsdag ook eens herhalen tegen RSC Anderlecht?

Club Brugge (voor het uur): Mathew Ryan; Yannick Reuten, Jim Larsen, Alexander Embrechts, Gauthier Libbrecht; Sander Coopman, Shangyuan Wang, Dario Vandenbuys; Michiel Clyncke, Tuur Dierickx, Valerijs Sabala.

Club Brugge (na het uur): Quintijn Steelant; Thomas Meunier, Brandon Mechele, Timmy Simons, Davy De fauw; Jesper Jorgensen,  Fernando Menegazzo, Waldemar Sobota; Nikola Storm, Lior Refaelov, Nicolas Castillo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties