Hasi met handen in het haar om rechtsbackpositie

Hasi met handen in het haar om rechtsbackpositie
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anthony Vanden Borre geblesseerd, Guillaume Gillet verhuurd en dus zit Besnik Hasi met een serieus probleem op de rechtsachter. De coach van Anderlecht zit al niet dik in de verdedigers en uit de jeugd heeft hij amper oplossingen.

Vanavond op het veld van RFC Luik gaat Hasi uitpakken met de 18-jarige Gilles Denayer, een jongen die bij de beloften vorig seizoen nog geen basisplaats kon versieren en meestal bij de U19 aan de bak moest. Denayer is een stevige jongen, die echter snelheid ontbreekt en daardoor regelmatig in de problemen komt. Wat we vorig seizoen zelf al mochten zien in de Youth Champions League.

Met alle respect, maar is hij niet de oplossing voor het probleem waarmee Hasi geconfronteerd wordt. Op elf dagen van de competitiestart en vier van de Supercup heeft Hasi wel degelijk een defensief probleem. Met Mbemba, Deschacht en Nuytinck heeft hij drie ervaren verdedigers. Mbemba kan op de rechtsachter spelen, maar Hasi wil zijn centraal koppel Mbemba-Nuytinck graag behouden. 

Heylen in de ploeg?

De voorbije weken probeerde hij de jonge Samuel Bastien (centrale middenvelder) en Michaël Heylen (centrale verdediger) daar te posteren, maar de Kosovaar werd niet helemaal wild van die oplossingen. Deschacht kan ook centraal spelen, maar is net als Nuytinck linksvoetig. Heylen, die ervaring opdeed bij Kortrijk, centraal posteren en Mbemba rechts zetten, lijkt de enige mogelijkheid. 

Maar het hoeft niet gezegd dat er op de rechtsback snel iets moet bijkomen. Hasi dringt vooral op die positie en de positie van verdedigende middenvelder aan bij zijn bestuur. Die wachten echter nog de koopjesperiode af...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties