Jan Vertonghen: de geschikte opvolger voor Carles Puyol

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
Jan Vertonghen: de geschikte opvolger voor Carles Puyol
Foto: © Photonews

Jan Vertonghen wordt dezer dagen in verband gebracht met een transfer naar FC Barcelona. Volgens Tottenham Hotspur is er geen vuiltje aan de lucht, maar in Spanje denkt men daar anders over. Is Vertonghen de geschikte opvolger voor Carles Puyol?

Volgens de Britse media is er echter geen vuiltje aan de lucht. Volgens hen is Tottenham hoegenaamd niet geïnteresseerd in een verkoop van Vertonghen. The Spurs rekenen ook voor volgend seizoen op onze landgenoot.
 

Volgens The Mirror is voorzitter Daniel Levy zelfs van plan om de Rode Duivel een beter contract aan te bieden en hem langer aan de club te binden. De Londense club ziet in Vertonghen een ontzettend belangrijke schakel.

Maar volgens het Spaanse AS is Barcelona dan weer van plan om nog eens extra door te drukken voor Vertonghen. De Catalaanse reus ziet in de Rode Duivel een enorme versterking en bovendien iemand die heel polyvalent is.

Vertonghen heeft de kwaliteiten

Het is bovendien niet de eerste keer dat Vertonghen in verband gebracht wordt met een overstap naar Barcelona. Ook vorig jaar dook zijn naam geregeld op op het verlanglijstje van de Spaanse grootmacht.

Toen kwam het niet tot een transfer, en ook nu lijkt het een verhaal van lange adem te worden. Barça speurt al een hele tijd naar een waardige opvolger voor boegbeeld Carles Puyol, die er deze zomer de brui aan gaf.

Vertonghen beschikt over de gewenste verdedigende kwaliteiten, maar daarnaast beschikt de Rode Duivel ook over een andere troef waar Barça het wel voor heeft: dankzij zijn opleiding in Nederland kan hij prima (uit)voetballen. Dus… Wat wordt het, Jan…?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties