Indrukwekkend: ziet het basiselftal van Chelsea er straks zo uit?
Timothy Collard
Timothy Collard
| 28 reacties
Indrukwekkend: ziet het basiselftal van Chelsea er straks zo uit?
Foto: © Photonews

José Mourinho greep vorig jaar nog net naast de titel met zijn Chelsea, iets wat de Portugese succescoach geen twee jaar op rij wil meemaken. De Londense topclub versterkte zich gevoelig en is één van dé titelfavorieten in de Premier League.

Door Timothy Collard

Wij sloegen de transfers van Chelsea er eens op na en stelden een elftal samen dat komend seizoen (wellicht) het mooie weer moet gaan maken op Stamford Bridge. Hieronder een overzicht.

Courtois en Filipe Luis ruilen Madrid in voor Londen 

Chelsea haalde Thibaut Courtois na drie jaar en evenveel uitleenbeurten terug van bij Atlético Madrid. Het lijkt er dan ook sterk op dat de Rode Duivel zich straks mag bewijzen onder de Londense lat. Courtois lijkt immers niet te zijn teruggekeerd voor een plekje in de dug-out.

Maar er is meer. Zo nam Mourinho ook zijn achterhoede onder handen. Ashley Cole (transfervrij) en David Luiz (voor 50 miljoen euro naar PSG) mochten beschikken, clubmonument John Terry kreeg een contractverlenging, en met Kurt Zouma – een Frans toptalent – en Filipe Luis – een meer dan betrouwbare linksback – werden twee nieuwe jongens gehaald.

Fabregas de patron, Costa de goalgetter

Maar er is natuurlijk nóg meer. Chelsea haalde met Cesc Fabregas iemand in huis, die eveneens hoog op het verlanglijstje stond van onder meer Manchester United en Arsenal. De Spanjaard moet dé patron worden op het middenveld van The Blues.

Of er nog meer is? Natuurlijk! José Mourinho heeft ook een nieuwe doelpuntenmachine beet. Diego Costa moet vanaf volgend seizoen voor doelpunten zorgen bij The Blues, iets wat de voorbije jaren toch een pijnpunt was in de voorhoede van Chelsea.

Het moge duidelijk zijn: Thibaut Courtois en Eden Hazard zullen alvast omringd zijn door heerlijke voetballers. Wat Mourinho van plan is met Romelu Lukaku is nog niet duidelijk, maar mogelijk zien we deze elf spelers volgend jaar wel meer dan eens schitteren in een blauw shirt:

Afbeelding: Footballuser.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties