"Jullie hebben de beste Mitrovic nog niet gezien"

Jens Jacobs
| 48 reacties
"Jullie hebben de beste Mitrovic nog niet gezien"
Foto: © Photonews

Heel Anderlecht rekent dit seizoen op doelpunten van Aleksandar Mitrovic. De Serviër kreeg al de nodige kritiek tijdens de voorbereiding en dient de criticasters nu van antwoord.

Mitrovic zou teruggekeerd zijn bij Anderlecht met het nodige overgewicht en in de oefenpartij tegen Luik miste hij opnieuw een penalty. Zowel intern als extern kwam er kritiek, maar in een gesprek met Het Nieuwsblad belooft Mitro er te zullen staan.

“Ik heb in Servië misschien iets te veel van moeders kookkunsten genoten, maar je moet dat gedoe rond mijn gewicht ook niet overdrijven. Ik kom van nature heel snel aan. Als ik drie dagen niet sport zie je dat meteen op de weegschaal.” Hasi had begrip voor die uitleg en strafte zijn goalgetter uiteindelijk niet.

 Als het moet jaag ik er 100 in dit seizoen!

De jonge Serviër was vorig seizoen al goed voor 16 doelpunten, maar wil meer dan bevestigen. “Als het moet jaag ik er 100 in dit seizoen”, is Mitrogol niet vies van een overdrijving. “Ik wil alleszins meer scoren dan vorig seizoen. Als de flanken me nog beter vinden, zal ik nog gevaarlijker zijn.”

“Maar niet alleen mijn statistieken moeten omhoog, ook als voetballer wil ik evolueren. Aan mijn snelheid en traptechniek bijvoorbeeld is nog heel wat werk. Geloof me: België heeft de beste Mitrovic nog niet gezien.”

Suarez is een tovenaar

De bonkige spits zegt ook veel volwassener te zijn geworden.  Over het incident met Engels zegt hij : “Over die clown wil ik het niet meer hebben. Maar zoiets zal me niet snel meer overkomen. Als ik nu gefrustreerd raak door de vele tikken die ik krijg kijk ik gewoon de andere kant op.”

Voor Mitrovic is het uitkijken naar de samenwerking met Suarez. De twee speelden al even samen en vonden elkaar toen blindelings. “Suarez is veruit de beste speler met wie ik ooit voetbalde. Hij is een soort tovenaar.” Zondag krijgt het duo al zijn eerste kans in de Supercup.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties