Nuytinck: "Ik heb geleerd me niet meer met concurrentie bezig te houden"

Nuytinck: "Ik heb geleerd me niet meer met concurrentie bezig te houden"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Opdracht volbracht voor Anderlecht. Geen mooi spel, maar wel een eerste trofee met een ploeg die helemaal nog niet ingespeeld is. Ook Bram Nuytinck weet dat het straks beter zal moeten, maar geniet alvast van die eerste overwinning.

Johan Walckiers in Anderlecht

"Het is leuk en vooral belangrijk om die eerste prijs te pakken", zegt Nuytinck. "Ja, het ging moeizaam en ja, we speelden nog niet te best, maar dat is logisch denk ik. Er zijn veel jongens die pas terugkomen uit blessure of van vakantie. We speelden nog niet met een complete ploeg, maar als team hebben we het wel goed gedaan."

Toch moest Anderlecht in de slotfase nog alle zeilen gaan bijzetten om de strafschoppen te vermijden. "We dachten het onder controle te hebben, maar zakten te veel terug. Het is dan ook logisch dat we na de 1-1 weer gingen drukken. Of dit verdiend is? Tuurlijk!"

We weten dat er nog versterking komt

Na 31 augustus zou het team er wel eens heel anders kunnen uitzien, ook in de verdediging, waar paars-wit nog op zoek is naar versterking. De naam van Daniel Van Buyten wordt nadrukkelijk genoemd en dat zou wel eens slecht nieuws voor Nuytinck kunnen betekenen. "Daar hou ik me niet mee bezig. Ik heb uit de vorige seizoenen geleerd dat ik me enkel met mezelf moet bezighouden en niet met concurrentie. Gewoon elke training en wedstrijd alles geven en dan zien we wel. Maar dat er nog iets zal bijkomen, weten we allemaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties