Analyse: Lokeren krijgt het niet cadeau tegen Hull City

Jens Jacobs
| 12 reacties
Analyse: Lokeren krijgt het niet cadeau tegen Hull City
Foto: © SC

Lokeren wil wat graag naar de groepsfase van de Europa League, al krijgt het met Hull City een zware tegenstander voor de kiezen. Geen topper in Engeland, maar hoe dan ook een te duchten tegenstander.

De recente resultaten

Hull City is één van de Engelse ploegen die balanceert tussen de Premier League en de Championship. Vorig seizoen promoveerde het naar de hoogste klasse al was het meteen tot de voorlaatste speeldag knokken om erin te blijven.

Hoewel Hull een heel seizoen tegen de degradatie vocht wist het zich toch te plaatsen voor Europa. In de FA Cup had het wel wat geluk met de loting, maar in de finale tegen Arsenal zat er even een stunt in. Na 8 minuten stond het 2-0 voor, Arsenal zette het recht en diende Hull in de verlengingen de doodsteek toe.

Het team

Hull City investeerde al een aardig bedrag deze transferperiode. Geen enkele grote naam verliet de club, terwijl Jake Livermore voor 10 miljoen euro definitief werd overgenomen van Tottenham. Ook Robert Snodgrass werd voor 7,5 miljoen euro weggehaald bij Norwich en talent Thomas Ince kwam gratis over van Blackpool.

De smaakmakers lopen dan ook nog rond in Hull. Het spitsenduo Long-Jelavic kan de Lokerse defensie in de problemen brengen. Steve Bruce kan in zijn typische 3-5-2 opstelling ook kiezen voor Sagbo naast Long en speculeren op de counter. Huddlestone is dan weer de patron op het middenveld. Met zijn kracht, vista en uitstekende traptechniek moet hij het spel verdelen.

De kansen

Hull City speelde met zijn beste elf tegen de Slowaakse voetbaldwerg AS Trencin. Een walk-over werd het niet, de Engelsen konden na de 0-0 in de heenwedstrijd pas in minuut 80 een 0-1 achterstand ombuigen in 2-1 winst. Een gebrek aan Europese ervaring kan misschien meespelen, maar Lokeren heeft hetzelfde probleem.

De Premier League is nu eenmaal beter dan onze competitie en Hull City start dan ook als favoriet. De Engelsen zullen wellicht eerder focussen op het behoud dan doorstoten in Europa, maar ze zullen de kwalificatie niet zomaar weggeven. Lokeren zal twee keer top moeten zijn om Europa in te kunnen.  

(JJ)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties