Anthony Portier: "Met Beerschot-Wilrijk naar eerste klasse!"

Anthony Portier: "Met Beerschot-Wilrijk naar eerste klasse!"
Foto: © SC

Anthony Portier streek deze zomer neer bij Beerschot-Wilrijk. De ex- speler van Cercle is hongerig en steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken.

Portier verruilde deze zomer derdeklasser Union voor vierdeklasser Beerschot-Wilrijk. “Toch is dit een stap vooruit”, aldus de verdediger aan Voetbalkrant.com. “Hier lopen veel goede voetballers rond, de club beschikt over een uitstekende accommodatie en iedereen brandt van ambitie.”

“Qua beleving is het enigszins vergelijkbaar met Cercle Brugge. We hebben fantastische supporters en ook de technische staf volgt alles goed op. Het gaat er hier professioneel aan toe. De club wil dan ook zo snel mogelijk zo hoog mogelijk geraken.”

Blessure

Zaterdag speelt de fusieclub in de beker tegen Gent-Zeehaven, een match die nog te vroeg komt voor Portier. “De spierblessure is eigenlijk volledig genezen, maar ik werd ziek deze week. Ik sukkelde met een vervelende keelontsteking en er bleek een abces op de amandelen te zitten.”

“Ik startte een antibioticabehandeling en moet het nu even rustig aan doen zodat die z’n werk kan doen. Het seizoen is nog lang dus ik kan beter geen risico’s nemen. De bekerwedstrijd komt dus te vroeg, maar vanaf volgende week train ik weer volle bak! Ik hoop er te staan als de competitie begint.”

Portier speelde van 2006-2013 voor Cercle Brugge

Beker geen prioriteit

“Onze spelerskern is misschien nog niet klaar voor eerste klasse, maar dat is natuurlijk nog niet meteen nodig. Er zijn alleszins geen kliekjes meer in de kleedkamer, waardoor er een schitterende sfeer in de groep hangt. Iedereen hangt gewoon echt goed aan elkaar.”

De wedstrijd van zaterdag in de beker is volgens Portier vooral een leuk extraatje voor de supporters. “Het zou mooi zijn om door te bekeren en een klepper te loten, maar het mag duidelijk zijn dat de competitie belangrijker is voor ons. Al zullen we er natuurlijk alles aan doen om ook in de beker te scoren.”

Los naar eerste

Portier is al 32, maar hij heeft de ambitie van een jong veulen. “Ik wil met Beerschot-Wilrijk naar eerste klasse, ja. De club is ambitieus, maar ik ben dat ook. Dan is het wel belangrijk dat ik gespaard blijf van blessures natuurlijk.”

“Als mijn lichaam het nog aankan moet dat mogelijk zijn. Verdedigers kunnen  bovendien meestal wat langer mee. Drie keer op rij promoveren en dan op mijn 35ste opnieuw in eerste klasse aantreden... dat zou echt prachtig zijn!” (JJ)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties