Vanhaezebrouck stelt zich vragen bij vervolging Neto: "Heb je die tackle van Marquet gezien?"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 39 reacties
Vanhaezebrouck stelt zich vragen bij vervolging Neto: "Heb je die tackle van Marquet gezien?"
Foto: © Photonews

Renato Neto ontsnapte tijdens de Gentse overwinning op Standard aan een tweede gele kaart, maar het reviewteam van de Pro League zag het wel en riep hem op basis van televisiebeelden toch op. Hein Vanhaezebrouck is het daar allerminst mee eens en laakt de willekeur van het nieuwe orgaan.

Sander De Graeve in Gent

"Ik vind die fout op zich zelfs geen geel", aldus Vanhaezebrouck. "Als je goed kijkt zie je dat hij er met de voet ingedraaid in ging om de bal weg te tikken. Het was dus geen tackle met de voet vooruit. Alleen kwam hij vijftien centimeter te kort." De coach van Gent vreest dat er meer naar het spektakel gekeken wordt dan de fout zelf.

"Ik ben verrast dat hij opgeroepen wordt. Zeker als je andere fouten ziet die in diezelfde wedstrijd begaan werden." Vooral de tackle van Marquet zit hem dwars. "Waarom Neto wel oproepen en Marquet niet? Hij springt met twee voeten vooruit naar de bal. Hij mag dan nog dat ene been een beetje intrekken, als Benito niet springt zitten we met een catastrofe."

Als Benito niet springt, zitten we met een catastrofe

Op zich vindt hij het een goed systeem, het reviewteam. "Zeker omdat ze met een tabel werken om fouten eenduidig te bestraffen. Dat is iets waar ik enkele jaren terug al opperde. Alleen blijf je met dat subjectief gegeven dat zij bepalen wie ze oproepen en wie niet. Als je bepaalde zaken bestraft en andere, die qua intentie erger zijn, niet dan verlies je snel je geloofwaardigheid."

Hij vreest dat vooral de spektakelwaarde belangrijk is. "Neto haperde met zijn studs aan de kous van zijn tegenstander, dat ziet er natuurlijk spectaculair uit, maar zo erg is het niet. Bij scheidsrechters zie je dat soms ook. Als er bloed te zien is, trekken ze soms meteen rood voor een fout waarbij ze er eerst nog niet aan dachten om geel te geven. Dat zou niet mogen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties