Reactie Dendoncker blijft bescheiden: "Blij met plaats op de bank en invallen"

Dendoncker blijft bescheiden: "Blij met plaats op de bank en invallen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Leander Dendoncker kreeg zijn eerste basisplaats en ontgoochelde niet. De 19-jarige middenvelder was één van de beteren op het veld en toonde zijn kunnen. Met Steven Defour erbij krijgt hij echter tegelijk een concurrent en leermeester.

Johan Walckiers in Westerlo

Dendoncker lijkt zich in de hiërarchie voorbij Milivojevic gewerkt te hebben. Die kreeg vier kansen en greep ze niet. Dendoncker kreeg er anderhalf en pakte ze met beide handen. "Het doet deugd om nog eens een volledige match te spelen", vertelde hij achteraf. "De coach vertelde me pas onderweg naar het hotel deze namiddag dat ik zou starten en dan moet je klaar zijn. En dat probeer ik altijd te zijn."

Nog een jonkie uit de school van Neerpede dus die op de rand van de doorbraak staat. "Of ik Milivojevic voorbij gestoken ben? Daar hou ik me niet mee bezig. Ik ben realistisch genoeg dat er met Defour straks een hele grote bijkomt. Hij heeft ervaring en is nog niet zo oud, maar ik kan veel van hem leren. Dit smaakt naar meer."

Hard gewerkt tijdens vakantie

En Dendoncker denkt er ook niet aan om direct te vertrekken. "Ik ben blij als ik op de bank zit. Ik speel bij Anderlecht, toch de grootste club van het land. Ik wil blijven spelen en als dat via invalbeurten is, ben ik tevreden. Vorig seizoen dacht ik ook niet direct aan vertrekken ondanks dat ik niet speelde. Ik wist dat dit seizoen heel belangrijk ging worden. En daarvoor heb ik hard gewerkt tijdens de vakantie", aldus nog Dendoncker. 

Dendoncker, afkomstig uit het West-Vlaamse Passendale, is intussen zijn accent helemaal kwijtgespeeld. "Ik spreek het thuis nog wel hoor, maar ik ben hier intussen zes jaar en voel me helemaal Brusselaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties