Definitief: Celtic na twee nederlagen toch naar play-offs CL

Definitief: Celtic na twee nederlagen toch naar play-offs CL
Foto: © photonews

Celtic Glasgow ging in de voorronde van de Champions League met de billen bloot tegen Legia Warschau. Toch mogen de Schotten door een administratieve blunder van de tegenstander naar de volgende ronde. Het CAS/TAS heeft het beroep van Legia Warschau naast zich neergelegd.

Celtic verloor in Polen met 4-1 en kon de situatie in eigen huis niet rechtzetten. Integendeel, opnieuw trok Legia aan het langste eind: het werd 0-2. En toch: Legia liet een speler invallen die niet speelgerechtigd was toen de wedstrijd al helemaal binnen was (Bartosz Bereszynski) en dat kost de Polen de kwalificatie.

De Polen gingen nog in beroep - omdat de match al helemaal beslist was toen Bereszynski inviel, maar niets mocht baten. Ook bij het CAS/TAS ving Legia bot, waardoor Celtic overmorgen tegen Maribor aan de bak mag om een plek in de CL-groepsfase te proberen verzekeren.

Niet de eerste keer

Opmerkelijk: ook in 2011 kon Celtic Glasgow al eens profiteren van een achterpoortje: toen stelde Sion een speler op die niet speelgerechtigd was en mochten de Schotten gratis door naar de poulefase van de Europa League. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties