Heymans zit in Belgische kolonie bij Willem II: "Normaal dat we wat samenklitten"

Heymans zit in Belgische kolonie bij Willem II: "Normaal dat we wat samenklitten"
Foto: © SC

Willem II, promovendus in de Eredivisie, haalde vorige week zijn eerste punten binnen tegen AZ. En laat dat nu net de club zijn die Jonas Heymans verhuurt aan de Tilburgse club. Hij is één van de jongens uit de Belgische kolonie bij Willem II.

Door Johan Walckiers

Stijn en Dries Wuytens, Robby Haemhouts, Jordy Vleugels, David Meul en Jonas Heymans. Willem II is wel heel Belgisch getint. "Maar we zijn allemaal al goed geïntegreerd", lacht Jonas Heymans. "Ik ben de jongen met het minste ervaring in Nederland. De rest heeft er hier al wat seizoenen opzitten. We schieten met iedereen goed op, maar het is normaal dat de Belgen wat meer samenklitten. Bij het eten zitten we samen en zo."

Armenteros zal belangrijk worden

En ondertussen komt er uit België nog wat opzetten. De club leent immers Samuel Armenteros van Anderlecht. "Hij zal nog even tijd nodig hebben, maar volgend weekend kan hij wat extra bijtrainen. Hij gaat heel belangrijk voor ons worden. De club gelooft in hem, want het zal ook geen goedkope deal zijn. Met hem erbij en misschien nog iemand van Ajax hebben we genoeg kwaliteiten om er in te blijven. We mogen enkel niet te veel blessures hebben."

Vanavond hoopt Heymans Go Ahead Eagles opzij te zetten en een 6 op 12 te pakken. Vorige week werden de eerste punten gepakt tegen AZ, de club die Heymans vorig jaar aankocht. "Het was wel iets speciaals. Zeker omdat half onze kern een AZ-verleden heeft. Die jongens moet je voor de wedstrijd niet veel zeggen. 'Jullie weten tegen wie het is", zei de coach. Dat was genoeg om ze zo hevig als wilde stieren te krijgen", lacht Heymans. 

Nog geen corner goed gevallen

Voor het tweede seizoen op rij wordt Heymans door AZ verhuurd aan Willem II. "Ze konden mij niet veel zeggen na de wedstrijd, want ze waren meer met hun ploeg bezig", vertelt de jonge linksachter die vorig seizoen meer dan zijn steentje bijdroeg aan de promotie. "Dit seizoen heb ik nog niet gescoord nee. Het is ook wat makkelijker om in de Jupiler League te scoren dan in Eredivisie. Ik ga nog steeds mee bij corners, maar er is er nog geen goed gevallen."

In Tilburg is Heymans wel bij de populairste spelers. U moet er Facebook of Twitter maar eens op nachecken. "Ik word wel af en toe aangesproken, maar het is niet dat ik om de tien meter moet stoppen. Als ik een restaurant of café voorbij loop, hoor ik wel eens: 'Hey Heymans, hoe is het?' Maar dat valt nog goed mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties