Anderlecht wil missers als Daley Blind vermijden

Anderlecht wil missers als Daley Blind vermijden
Foto: © photonews

Herman Van Holsbeeck wil dat zijn scoutingsapparaat hervormd wordt. Er zijn al te veel spelers gemist omdat de cel een team van individualisten was. De aanstelling van Dimitri Mbuyu was daar een eerste stap in.

Door Johan Walckiers

Dimitri Mbuyu krijgt een andere rol dan de vorige leiders van de scoutingscel. "Vroeger werd er te veel die of die naar voor geschoven omdat ze in 'hun gebied' speelden", vertelt Van Holsbeeck. "De bedoeling is dat er enkel spelers tot bij mij en de voorzitter komen die door Mbuyu eerst afgewogen zijn qua prijs-kwaliteit. Als er bij hem twee spelers op zijn bureau komen, moet hij met een aanbeveling van één van de twee bij mij komen."

Toch een 'nondedju' tussen geworpen toen ik Blind op WK zag

Anderlecht heeft in het verleden immers al te veel spelers laten schieten. Over Hans Vanaken is Van Holsbeeck nog steeds niet tevreden dat die niet opgemerkt werd toen hij nog bij Lommel speelde en onlangs vloekte hij nog eens grondig toen hij Daley Blind zag spelen op het WK. "Urbain Haesaert kwam met hem aandraven toen hij pas 20 was en in de B-kern van Ajax zat. Hij zei: 'Herman, ga die rap halen'. Maar er was geen unanimiteit over en toen heb ik het maar zo gelaten. Toen ik hem op het WK zag spelen, heb ik er toch even een 'nondedju' tussen geworpen."

Anderlecht wil dus af van de scouts die per regio werken. "Alle leden van het team moeten hun oordeel geven over een speler en dan moet er een beloningssysteem komen als één van die aangeraden spelers ook effectief doorbreekt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties