J. Lukaku wil twijfelaars lik op stuk geven: "Ik wil één van de beste backs worden"

J. Lukaku wil twijfelaars lik op stuk geven: "Ik wil één van de beste backs worden"
Foto: © Photonews

Jordan Lukaku is een Rode Duivel. Velen fronsten daar hun wenkbrauwen bij, ook Lukaku zelf. "De Bock was misschien een logischere keuze", zei hij gisteren. De meningen zijn verdeeld, maar het talent van de linksachter staat buiten kijf.

Door Johan Walckiers

Jordan Lukaku beseft zelf ook wel dat hij in zijn nog prille carrière al tegen enkele fameuze schenen gestampt heeft. Zo haalde Besnik Hasi aan dat 'het altijd wel iets was' met hem. "Ik zeg altijd de waarheid in iemand zijn gezicht en dat wordt niet op prijs gesteld in de voetbalwereld", knikt Lukaku.

Ook dinsdag was het weer van dat. Een uur ervoor had Herman Van Holsbeeck nog aangegeven dat ze een serieus percentage op een eventuele verkoop van Lukaku bedongen hadden bij Oostende. "Jordan heeft potentieel, dat weet iedereen hier. Jean Kindermans (hoofd opleidingen bij Anderlecht) heeft dat altijd gezegd. Na de Next Gen hing AC Milan voor hem aan de telefoon hé", aldus Van Holsbeeck. 

Ik hoopte dat Oostende 100 procent zou krijgen

"Hij heeft de kwaliteiten voor een moderne linksback. Hij deed het ook goed toen hij onder moeilijke omstandigheden moest invallen tegen Standard. Maar daarna begon hij direct te 'lullen' dat hij moest spelen. Hij had beter wat geduld gehad."

Toen Lukaku daarmee geconfronteerd werd, kwam onmiddellijk weer de jongen boven die zich wil revancheren. "Krijgt Anderlecht een percentage als ik verkocht word? Ik hoopte dat Oostende 100 procent zou krijgen", zei hij vrij nukkig. 

Ik ga niet schreeuwen dat ik beter ben dan alle linksbacks van België

Maar goed, over zijn voetballende kwaliteiten kan er weinig gezegd worden, al moet hij nog werken aan zijn positiespel. "Het is al verbeterd, maar ik steek er nog te veel energie in. Ik moet veel sprintjes trekken om weer op mijn plaats te geraken. Ik heb daar ook al met de bondscoach en met Borkelmans over gepraat. Mijn vader zei me alle tips van die mannen mee te pakken."

Want Lukaku wil nog steeds in de voetsporen van zijn broer treden: een grote internationale carrière. "Ik werk er aan. Misschien kan ik volgend seizoen naar een grotere competitie. Maar ik ga nu niet beginnen schreeuwen dat ik beter ben dan alle linksbacks in België. Ik heb nog tijd. Ik vroeg gisteren aan Vertonghen hoe lang hij nu al bij de nationale ploeg zit. Hij moest nadenken en zei vanaf 2007. 'Wow, jij bent al oud', zei ik. Maar hij is er nog altijd maar 27. Ik wil hier wel deel van uitmaken. Ik wil één van de beste backs van België worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties