Overzicht oefeninterlands: Ibrahimovic loodst Zweden voorbij Estland

Caroline Tonnelier
| 5 reacties

Niet alleen de Rode Duivels planden donderdagavond een vriendschappelijke wedstrijd in. Ook heel wat andere elftallen lasten een oefenpot in. Hieronder vindt u een overzicht.

Italië 2-0 Nederland

De wedstrijd tussen Italië en Nederland was al helemaal beslist na minder dan een kwartier voetballen. In de derde minuut verraste Immobile de Nederlandse defensie en zorgde meteen voor de 1-0. Na minder dan tien minuten pakte Martins Indi rood en mocht De Rossi aanleggen vanop de penaltystip. 2-0 en een blamage leek eraan te komen, maar Oranje kon verder de schade beperken.

Frankrijk 1-0 Spanje

Het was uitkijken naar de eerste wedstrijd van het nieuwe Spanje, na de afgang op het WK. In de eerste helft deed de Europees kampioen het nog behoorlijk, maar na de pauze toonden Les Bleus zich toch duidelijk de betere. Een doelpunt van Benzema werd na twijfelachtig buitenspel nog afgekeurd, maar Rémy zorgde toch voor de verdiende Franse zege.

Zweden 2 - 0 Estland

De interland tussen Zweden en Estland stond in het teken van het record dat Zlatan Ibrahimovic tijdens die wedstrijd te bereiken. Door twee keer te scoren werd hij alleen topschutter aller tijden bij de Scandinaviërs, zoals u hier al kon lezen. Al na 24 minuten was de wedstrijd helemaal beslist. Zweden mist zo zijn generale repetitie voor het kwalificatieduel in Oostenrijk niet.

Overige wedstrijden:
Irak 0-2 Peru
Slovakije 1-0 Malta

De resultaten van de tegenstanders van de Rode Duivels kunt u in een afzonderlijk artikel vinden .