Waarom onze jongens Australië tussen hun boterham moeten leggen

Waarom onze jongens Australië tussen hun boterham moeten leggen
Foto: © photonews

Vanavond spelen onze Rode Duivels tegen Australië. Een oefengalop waarin Marc Wilmots zijn systeem ietwat wil aanpassen zodat Axel Witsel beter uit de verf komt. Maar toch lijkt dit sterk op het basiselftal. Wij vergeleken beide ploegen...

Marktwaarde: verschil van 342 miljoen euro

Onze Rode Duivels zijn gezamelijk, volgens de statistiekenwebsite Transfermarkt, 365,70 miljoen euro waard. Witsel, Hazard en Kompany tekenen onder hun drietjes al goed voor meer dan 100 miljoen. Australië blijft steken op 23,05 miljoen. Mile Jedinak, middenvelder van Crystal Palace, is de duurste speler onder hen met een marktwaarde van 4 miljoen euro. 

Prestige: geen vergelijking mogelijk

Onze Rode Duivels staan in Engeland heel hoog aangeschreven en dus ook in de wereld. Tim Cahill, speler bij New York Red Bull, is misschien de meest bekende naam van het gezelschap. Maar dat heeft hij vooral te danken aan zijn goal op het WK tegen Nederland. Misschien wel de meest gevaarlijke vanavond. Zeker om in het oog te houden.

Niveau: op elke positie betere spelers

Daar is weinig uitleg bij nodig. Mathew Ryan is in België één van de beste doelmannen, maar Thibaut Courtois verdreef bij Chelsea Petr Cech van onder de lat en heeft al een palmares om 'u' tegen te zeggen. Op Ciman en Defour na speelt heel de basisploeg van vanavond in Duitsland, Engeland, Frankrijk of Rusland. Allemaal hoog aangeschreven competities. En allemaal zijn ze 'een naam' bij hun ploeg. Allemaal zijn ze 'een naam' bij hun ploeg. Vijf basisspelers komen uit in de CL, de rest in de Europa League. Bij Australië: vier spelers Europa League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties