Moet Tottenham White Hart Lane verlaten?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Moet Tottenham White Hart Lane verlaten?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Moet Tottenham tijdelijk op zoek naar een nieuw onderkomen? De kans lijkt alleszins groot. De Londenaren plannen de bouw van een nieuwe voetbaltempel, maar stuiten op weerstand. Wembley kan een tijdelijke uitvalsbasis worden.

Eventjes herhalen: Tottenham Hotspur had het aanvankelijke plan om een hypermoderne voetbaltempel met een slordige 58.000 zitjes neer te poten naast het huidige White Hart Lane. Op die manier zouden Jan Vertonghen en kornuiten tot aan de verhuis in de huidige infrastructuur kunnen voetballen. 

Maar dat plan stuit op protest bij de eigenaren van de gronden en de omwonenden. De plannen stonden dan wel in de steigers, maar er werd hoger beroep aangetekend. En daardoor lijkt 2017 (de geplande datum van de verhuis, nvdr.) onhaalbaar voor The Spurs.

Eventjes verhuizen?

"We hebben onze bouwplannen herzien", klinkt het in officiële mededeling van Tottenham. "We willen de bouwconstructie zo snel mogelijk laten verlopen en zullen daarom White Hart Lane voor één seizoen verlaten." Voor de volledigheid: niet alleen Wembley, maar ook het Stadium MK van MK Dons is een mogelijke uitvalsbasis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties