Reactie Ontgoocheling overheerst bij Gent: "Als je zo speelt, moet je meer kansen afdwingen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Ontgoocheling overheerst bij Gent: "Als je zo speelt, moet je meer kansen afdwingen"
Foto: © Photonews

Hein Vanhaezebrouck kwam met AA Gent niet verder dan een 0-0 gelijkspel op bezoek bij Westerlo. De oefenmeester zag dat de Buffalo's het veldoverwicht te weinig konden omzetten in kansen. De mogelijke strafschoppen rekende hij de scheidsrechter niet aan.

Sander De Graeve in Westerlo

"Ontgoocheling is hetgeen wat leeft bij ons", aldus Vanhaezebrouck na de partij. "De supporters zongen nog na afloop, maar ook zij zullen teleurgesteld zijn. Naarmate de wedstrijd vorderde, kregen we het gevoel dat we met de drie punten naar huis zouden gaan."

Gent had het meeste balbezit, maar kon dat niet omzetten in talrijke kansen. "We wisten hoe we de tegenstander moesten aanpakken en hadden ook verwacht dat ze met vijf achterin gingen spelen. Het was zuur dat we niet scoorden, maar we vonden veel te weinig de vrije man."

Veel te vaak balverlies voorin

"Als je zo dominant bent, moet je de bal in de ploeg kunnen houden. Dat lukte niet door al te vaak balverlies voorin. We kregen te weinig kansen, dat is ons werkpunt. Achteraan stond het goed ondanks het wegvallen van Gershon." Toch had het makkelijk drie keer kunnen scoren via twee maal Kums en Dejaegere.

"Drie kansen, da's niet veel op negentig minuten. Het waren grote, maar ik had er liever wat meer gezien." Een steen naar de ref wou Vanhaezebrouck niet gooien. Gent kon twee penalty's claimen, maar kreeg die niet. "Dat is menselijk, ik dacht dat er een beweging naar de bal was bij dat handspel, maar ik weet niet of hij de fase kon zien. Ik vind het geen blunder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties