Topaankopen maken het verschil

Caroline Tonnelier
| 3 reacties

Manchester United investeerde fors tijdens de zomermercato, maar voorlopig zijn de resultaten nog niet echt zoals verhoopt. Tegen Everton waren het wel de toptransfers die het verschil maakten.

Slechts één Belg stond aan de aftrap in Old Trafford. Die eer was weggelegd voor Lukaku. Zijn ploegmaat Mirallas stond geblesseerd aan de kant en bij de thuisploeg startten Januzaj en Fellaini op de bank. Kort voor het halfuur was het Di Maria, de man in vorm bij United, die de score opende. Op aangeven van Rafael zette hij de thuisploeg op een verdiende voorsprong. Everton ging in het derde kwartier op zoek naar de gelijkmaker en kreeg in de blessuretijd van de eerste helft de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. De Gea stopte de penalty van Baines echter en zorgde er zo voor dat zijn ploeg met een voorsprong mocht gaan rusten.

Niet lang na de pauze zette Baines zijn misser recht. Hij zette Naismith op weg naar de gelijkmaker, waardoor de 1-1 dan toch op het bord kwam. Erg lang kon Everton niet genieten van het doelpunt, want zeven minuten later stond United alweer op voorsprong. Met zijn eerste doelpunt voor The Mancunians bezorgde Falcao de ploeg van Van Gaal de drie punten. Al had ook De Gea een groot aandeel in de overwinning, want in de slotfase schudde hij nog een fantastische redding uit zijn mouwen op een poging van Oviedo. Fellaini mocht overigens nog invallen bij United, Januzaj bleef negentig minuten op de bank. Na deze zege rukt de thuisploeg op naar de vierde plaats.