De eerste conclusies na zeven speeldagen in La Liga

Caroline Tonnelier
| 8 reacties
De eerste conclusies na zeven speeldagen in La Liga
Foto: © photonews

De Primera División is zeven weken ver en dus kunnen er al een aantal voorzichtige conclusies getrokken worden. Al is het seizoen natuurlijk nog bijzonder lang, met nog 31 speeldagen voor de boeg.

Door Caroline Tonnelier

Neymar heeft zijn draai gevonden

Vorig seizoen bracht Neymar nog niet wat van hem verwacht werd. Hij sukkelde met een aantal blessures, maar het leek er toch ook op dat hij nog zijn plaats moest zoeken bij FC Barcelona. Dit seizoen lukt dat alvast veel beter en vooral de samenwerking met Lionel Messi loopt steeds beter. Neymar heeft voorlopig zelfs al één doelpunt meer op de teller staan dan zijn ploeggenoot (zeven tegenover zes). Benieuwd hoe de verstandhouding met Luis Suarez binnenkort zal verlopen… 

Cristiano, Cristiano, Cristiano

Je kan er niet naast kijken: Cristiano Ronaldo is dé man van het seizoensbegin in Spanje. Hij speelde vorig seizoen al de pannen van de dak, maar zijn statistieken zijn dit jaar zowaar nog straffer. Hij vond al dertien keer de weg naar de netten. Jawel, dat is net zo veel als Messi en Neymar samen. CR7 scoorde al in twee matchen een hattrick, in één match deed hij vier keer de netten trillen. Daarmee staat hij in voor meer dan vijftig procent van de doelpuntenproductie van Real. De Koninklijke scoorde al 25 goals dit seizoen.

Het nieuwe FC Barcelona

Bij FC Barcelona, meestal een toonbeeld van stabiliteit, zien we dit seizoen toch wel regelmatig een pak nieuwe namen tussen de lijnen, terwijl clublegenden als Xavi en Piqué vaak op de bank moeten toekijken. De nieuwkomers zijn niet alleen aanwinsten die tijdens de zomerperiode aangetrokken werden, maar ook een aantal jonge toptalenten. Munir wordt daarbij als de grootste belofte beschouwd en versierde na een uitstekend seizoenbegin zelfs al een selectie bij de nationale ploeg. Sandro, Bartra en Sergi Roberto zijn andere jongelingen die al op de nodige speelminuten mochten rekenen.

Basken op de sukkel

Vorig seizoen deden de Baskische ploegen het nog uitstekend. Athletic Bilbao plaatste zich zelfs voor de Champions League, waarin het tijdens de voorronde te sterk bleek voor Napoli. Sindsdien trappen de Basken echter geen deuk meer in een pakje boter. Athletic en Real Sociedad hebben natuurlijk nog tijd om zich te herpakken, maar dat moet toch stilaan gebeuren. Het zou niet de eerste keer zijn dat een team na een succesvol seizoen in degradatienood komt. Vraag het maar aan Real Betis…

Is Valencia de nieuwe kaper op de kust?

Dé seizoensrevelatie is voorlopig Valencia. Na een aantal donkere jaren lijkt de ploeg uit de appelsienenstad opnieuw klaar om de toppers het vuur aan de schenen te leggen. Dat bleek al tegen Atlético Madrid. De colchoneros wisten niet wat hen overkwam toen ze na minder dan een kwartier al tegen een 3-0 achterstand aankeken. Valencia staat voorlopig op de tweede plaats en die positie is zeker niet gestolen.

Sevilla blijft bovenaan meedraaien

Sevilla kwam toch wel verzwakt uit de transferperiode. Vooral het vertrek van Rakitic, die overigens bij Barcelona onmiddellijk zijn draai vond, was een zware aderlating voor de Andalusiërs. Toch draait de winnaar van de Europa League voorlopig gewoon opnieuw vrolijk mee bovenaan het klassement. Of het daar ook blijft staan, is nog maar de vraag. Tegen de toppers lijkt Sevilla voorlopig toch nog een maatje te klein, zo bleek bijvoorbeeld tegen Atlético. In Vicente Calderón verloor het team van Unai Emery kansloos met 4-0.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties