De aftrap in de Premier League: eerste conclusies

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
De aftrap in de Premier League: eerste conclusies
Foto: © photonews

Er zijn ondertussen al zeven speeldagen achter de rug in de Premier League. De weg is natuurlijk nog heel lang, maar welke conclusies kunnen we nu al trekken?

Door Cédric De Volder

Chelsea lost verwachtingen in

De troepen van José Mourinho doen het momenteel uitstekend in de Premier League. Stamford Bridge wacht al sinds 2010 op een nieuwe titel, maar lijkt zich opnieuw te mogen opmaken voor een feestje. Onder impuls van onder anderen Thibaut Courtois, Eden Hazard en Diego Costa razen the Blues als een hogesnelheidstrein door de competitie. Na amper zeven speeldagen bedraagt de voorsprong op eerste achtervolger Manchester City al vijf punten.

No sir Alex, no glory?

Het succes van Chelsea staat in schril contract met de grijze haren die tegenwoordig groeien in en rond Old Trafford. Manchester United flopte vorig seizoen helemaal onder David Moyes. Sir Alex Ferguson sprak eerder deze week dan wel nog zijn vertrouwen uit in Louis van Gaal, maar de Nederlander slaagt er voorlopig ook niet in om de handen op elkaar te krijgen. Al is er hoop voor de toekomst: the Red Devils beperkten de schade tot een vierde plaats en een achterstand van acht punten op de blauwbloezen uit Londen.

Alderweireld en co nog maar eens de revelatie

Southampton zag in het tussenseizoen een volledige basisploeg vertrekken, maar the Saints zijn opnieuw bezig aan een meer dan degelijke jaargang. Ronald Koeman is erin geslaagd om op een relatief korte periode de nieuwe namen tot een hecht team te kneden. Ook Toby Alderweireld - op huurbasis overgekomen van Atlético Madrid - is momenteel een rots in de branding op St. Mary's. Een leuke derde stek in het klassement is dan ook zijn deel.

Hoe doen onze landgenoten het?

In de Premier League zijn natuurlijk een pak landgenoten aan de slag. Sommigen onder hen bespreken we apart in dit artikel, anderen (niet allemaal, nvdr.) komen hier eventjes aan bod. Op Old Trafford gaat het eventjes niet goed met onze landgenoten. Adnan Januzaj zit op de bank, terwijl Marouane Fellaini zich na een blessure in het elftal moet knokken. Simon Mignolet krijgt dan weer de wind van voren bij Liverpool. Aan de andere kant van de stad slaagden Romelu Lukaku en Kevin Mirallas (momenteel ook in de lappenmand, nvdr.) er vooralsnog niet in om Everton uit de gevarenzone te loodsen.

Extra opvallend: Ritchie De Laet

Tot slot verdient ook Ritchie De Laet een beetje extra aandacht. Het jeugdproduct van Antwerp FC en ex-speler van Manchester United promoveerde vorig seizoen met Leicester City naar de Engelse topklasse. The Foxes werden voor aanvang van het seizoen als vogel voor de kat gezien, maar kamperen momenteel in de buik van het klassement. Bovendien heeft De Laet een groot aandeel in het puntentotaal van Leicester. De Antwerpenaar werd al enkele keren in het 'Elftal van de Week' en in het 'Team van de Maand' geposteerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties