Interview Sint-Lenaarts speelt morgen de topper op het Kiel: "Ze zullen ons meteen bij de keel grijpen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Sint-Lenaarts speelt morgen de topper op het Kiel: "Ze zullen ons meteen bij de keel grijpen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met Beerschot-Wilrijk tegen Sint-Lenaarts staan morgen de tweede en de derde uit de stand tegenover elkaar op het Kiel. Hoog tijd dus voor een telefoontje naar Staf Bertels, de vriendelijke coach van de bezoekers.

Door Sander De Graeve

De troepen van Bertels zijn extra goed voorbereid. "We hebben de tegenstander uitvoerig gescout. Ik heb ze ook bekeken in de inhaalwedstrijd tegen Bilzen. We mogen hen vooral niet laten voetballen. We moeten goed compact blijven en alles gesloten houden, indien nodig op een vierde van het veld. Veel ploegen spelen met een dubbele gordel tegen Beerschot, zoiets ben ik ook van plan. Vooral de opkomende backs zijn gevaarlijk."

In balbezit gaat Sint-Lenaarts zich niet verstoppen. "Als we de bal hebben, zullen we zien wat we kunnen doen. Dan gaan we proberen ons eigen spel te spelen. We gaan zeker niet met angst naar Beerschot-Wilrijk, integendeel. We hebben een goeie mentaliteit, dat was dit seizoen al onze sterkte, en gaan die laten zien. We gaan er knokken voor elke bal." Het effect van het Kiel verwacht hij wel. "Het zal overweldigend zijn." In de eerste minuten wordt het oppassen. "Ik verwacht dat Beerschot-Wilrijk ons meteen bij de keel gaat grijpen."

Het Kiel, dat zal overweldigend zijn

De thuisploeg is favoriet. "Ik schat dat Beerschot voetballend twee keer zo goed is als ons. Wij moeten het van het sterke collectief hebben. Spelers met ervaring in eerste en tweede klasse, die hebben wij niet." Toch maakt Sint-Lenaarts een aardige seizoenstart door. "We zijn echt sterk gestart. Ik hoop dat we aan het eind van de rit op een zesde plaats kunnen staan. Ik ben niet pessimistisch, integendeel, ik voel gewoon aan dat er vijf ploegen zijn die zeker sterker zijn dan ons."

"Een gelijkspel morgen zal gevierd worden als een overwinning." Sint-Lenaarts is alvast voorbereid voor een feestje. "Als de vijf supportersbussen terugkomen, zal de kantine geopend zijn. Dat is uniek voor een kleine club als wij", aldus de ervaren oefenmeester die bij de beloften van Lierse nog de succesgeneratie van Van Kerckhoven en Bob Peeters onder zich had. 

Ventose was altijd al een kwikzilver manneke

Bij beide teams zitten enkele oude bekenden. "In mijn ploeg zitten vier, vijf jongens die nog bij de beloften van Beerschot gespeeld hebben. Die kennen elkaar al langer en zorgen ook voor de sfeer in de groep. Ze zullen extra gemotiveerd zijn. Dries Ventose had ik nog bij me bij de beloften van Lierse. Dat was toen al een kwikzilver manneke." We zijn benieuwd wat het morgen wordt in Beerschot-Wilrijk - Sint-Lenaarts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties