Analyse Wat een streling voor het oog is die Origi

Wat een streling voor het oog is die Origi
Foto: © photonews

De gratie van een hinde, de bewegingen van een slang, het killer instinct van een panter... Het was maar tegen Andorra, maar elke keer weer zijn we onder de indruk van de kwaliteiten van Divock Origi. De 19-jarige spits lijkt op weg om zowel Lukaku als Benteke achter zich te houden.

Door Johan Walckiers

"Lukaku staat verder in zijn ontwikkeling dan ik", liet Origi deze week noteren. Laat ons daar even een kanttekening bij maken. Volgens ons klopt Lukaku de aanvaller van Lille enkel op ervaring en gemaakte doelpunten. Niet dat we Big Rom hier afschrijven, bijlange niet, maar de indruk die Origi nalaat, is die van een complete spits. Terwijl Lukaku toch nog wat aan zijn balaanname moet werken.

Origi flaneerde gisteren tussen het werkvolk van Andorra als een mannequin op een meeting van de weight watchers. Ongrijpbaar, majestueus en een tikkeltje arrogant. Bal onder de zool, hakje, dribbeltje,... De aanvaller werd bij Lille opgeleid op de flank en is gewend om acties te maken. Kevin De Bruyne formuleerde het misschien nog het best: "Het blijft gelijk of ik met Lukaku of Origi speel. Je moet ze gewoon op hun kwaliteiten aanspelen. Romelu heeft de bal liever in de diepte, Divock liever in de voet."

Verfijnd

In het voetbal dat Wilmots wil spelen, dominant en op de helft van de tegenstander, is Origi dus de meest logische keuze, want veel ruimte om diep te spelen, was er gisteren niet. Lukaku heeft de ruimte nodig. Een collega, onvoorwaardelijk fan van Lukaku, corrigeerde ons gisteren: "Romelu had tegen Luxemburg ook geen ruimte en knalde er drie binnen." Ja, maar was hij ook zo betrokken bij het spel als Origi gisteren was? 

Origi is meer de verfijndere versie van Benteke. Kan een bal kaatsen, kan een actie maken en verschijnt makkelijk voor doel. Maar zoveel soepelder dan de spits van Aston Villa. Wij zijn alvast fan. En u?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties