"Niet naar Bosnië gereisd om een puntje te pakken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
"Niet naar Bosnië gereisd om een puntje te pakken"
Foto: © Photonews

De Rode Duivels gaan vanavond op zoek naar de drie punten in Bosnië-Herzegovina. Onze nationale ploeg is alleszins niet van plan om zich aan te passen aan de tegenstander. "We zijn klaar om elk systeem te counteren", klinkt het bij Marc Wilmots.

Cédric De Volder in Zenica

De Rode Duivels krijgen morgen de kans om een perfecte start te nemen richting Frankrijk 2016. Bovendien zou een zes op zes - ook al zijn we nog maar twee wedstrijden ver - met de resultaten van onze tegenstanders in het achterhoofd al een serieuze sprong richting kwalificatie betekenen. 

"Met een puntje ben ik voorhand alleszins niet tevreden", spreekt de winnaar in Kevin De Bruyne. "Ik verwacht me dan wel aan een lastige wedstrijd, maar we zijn naar Bosnië-Herzegovina gereisd om drie punten te pakken. Of ik enkele spelers van onze tegenstander ken? Er zijn enkele jongens die in de Bundesliga actief zijn. En Edin Dzeko (Manchester City, nvdr.) en Miralem Pjanic (AS Roma, nvdr.) natuurlijk.

Vier op zes is geen drama

"Ik verwacht me vooral aan een competitieve Belgische ploeg", kijkt Marc Wilmots eerst en vooral naar zijn eigen troepen. "Maar Bosnië staat natuurlijk niet voor niets op de vierentwintigste plaats op de wereldranglijst. En Bosnië was er niet toevallig bij op het afgelopen WK, hé. Op het middenveld lopen er enkele heel goede spelers rond. Hun voorlinie is zelfs van wereldklasse."

Afgelopen vrijdag freewheelden de Rode Duivels nog naar een vlotte 6-0-overwinning tegen Andorra. "Maar vanavond gaan we niet met z'n allen blind naar voren stormen", besluit Wilmots. "Wanneer ik een tevreden coach zal zijn? Een zes op zes betekent natuurlijk een goede start, een vier op zes is dan weer geen drama. Maar het is nutteloos om die vragen te stellen. Dat is alleen energieverlies."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties