Verhulst wil basisplaats opnieuw opeisen: "Coach maakte bij start van seizoen duidelijke keuze"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Verhulst wil basisplaats opnieuw opeisen: "Coach maakte bij start van seizoen duidelijke keuze"
Foto: © Photonews

Davino Verhulst lag de voorbije weken in de lappenmand met een armblessure. De doelman van Sporting Lokeren is echter klaar om zijn plaats tussen de Waaslandse palen opnieuw op te eisen. "Ik moet toegeven dat ik de eerste dagen na mijn blessure serieus in de put heb gezeten."

Door Cédric De Volder

Davino Verhulst liep een barstje in de onderarm op in het Europa League-duel tegen Hull City. De goalie trainde de voorbije dagen al terug op het veld met de doelmannen, maar sloot vanochtend gewoon aan bij de groep. "De blessure is perfect genezen en het bot is opnieuw sterk genoeg om er voluit tegenaan te gaan. Of ik zondag al meteen in de wedstrijdkern zal zitten? Die beslissing is voor de coach, hé."

De blessure van Verhulst kwam op het slechtst mogelijke moment. De 26-jarige doelman won in de voorbereiding de concurrentiestrijd van WK-ganger Barry Boubacar Copa en was uitstekend op dreef. "Een blessure komt nooit op een gelegen moment, maar deze timing was verschrikkelijk. Ik was niet alleen de eerste keuze, maar er kwamen ook enkele leuke Europese wedstrijden aan. Ik moet toegeven dat ik de eerste dagen na mijn blessure serieus in de put heb gezeten."

Een blessure komt nooit op een gelegen moment, maar deze timing was verschrikkelijk

"Al maakte ik dan al meteen voor mezelf uit dat ik zo snel mogelijk opnieuw mijn plaats tussen de palen wilde opeisen", besluit Verhulst. "De coach heeft in het begin van het seizoen een duidelijke keuze gemaakt en ik wil dat hij die keuze kan herhalen. Of Peter Maes me iets heeft gezegd de voorbije weken? Hij nam me na mijn uitvallen eventjes apart. Ook hij vond het heel spijtig. Ik was enorm goed op dreef, hé. Maar nu is het aan mij om me terug te bewijzen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties