De Bruyne toont Wolfsburg de weg richting eerste EL-zege

Wolfsburg heeft zijn eerste zege in deze Europa League binnen. Rode Duivel Kevin De Bruyne etaleerde alweer zijn waarde en nam de helft van de goals voor zijn rekening.

De Wolven bengelden na de eerste twee duels onderaan in poule H en wilden daar op bezoek bij Krasnodar verandering in brengen. De Russen werkten aardig mee, want centrumverdediger Granqvist devieerde het leer voor rust in eigen doel.

Meteen na de pauze achtte De Bruyne zijn moment gekomen. De Rode Duivel was het meest van allemaal bij de les, glipte door de buitenspelval en liet de vijandelijke doelman geen kans.

Toch was het openingsduel van deze donderdagse voetbalavond nog niet beslecht. Granqvist maakte zijn foutje van voor de kampwissel goed met een penaltygoal. Pas met het laatste kwart van de partij in zicht wist Luiz Gustavo de zege voor Wolfsburg veilig te stellen. In de slotminuten scoorde De Bruyne nog een tweede keer, de 2-4 van Wanderson was er enkel eentje voor de statistieken.