Van der Sar: "Courtois is op goede weg, maar heeft nog werkpunten"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 8 reacties
Van der Sar: "Courtois is op goede weg, maar heeft nog werkpunten"
Foto: © Photonews

Hij stond bekend als 'Het IJskonijn' toen hij zelf nog keeper was. Een bijnaam die ook Thibaut Courtois wel zou sieren. En ook qua fysieke eigenschappen lijkt Edwin Van der Sar sterk op Courtois. De Nederlandse ex-topdoelman gaf in HLN zijn mening over onze nationaal sluitstuk.

"Als je ziet wat hij nú al heeft bereikt, kun je alleen maar vaststellen dat hij fantastische prestaties heeft geleverd," zegt van der Sar. "Ik vond het knap dat hij Mourinho heeft kunnen overtuigen om voor hem en niet voor Cech te kiezen als eerste doelman bij Chelsea - het kan nochtans niet makkelijk geweest zijn om een icoon als Cech aan de kant te schuiven."

Dat hij nu al de beste ter wereld genoemd wordt, vindt Van der Sar dan weer te vroeg. "Dat wordt tegenwoordig wel snel gezegd. Zeker als een speler uit eigen land komt - de Nederlanders vonden mij destijds ook top. Het allerbelangrijkste is nu dat Thibaut Courtois zijn hoge niveau kan aanhouden. Hij is zeker en vast op de goede weg, zijn carrière gaat crescendo, maar hij heeft ook nog enkele werkpunten, hoor. Zijn coaching kan bijvoorbeeld beter"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties