Overzicht Premier League: Eto'o en Lukaku bezorgen Everton de zege

Caroline Tonnelier
| 5 reacties

Everton is er voor het eerst dit seizoen in geslaagd zes op zes te pakken. Het won met 1-3 op het veld van Burnley. Ook Newcastle won twee keer op rij dankzij de 1-2 zege bij Tottenham.

Burnley 1-3 Everton

Na vier minuten was het al raak voor de bezoekers. Eto'o opende de score. Na 20 minuten hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Ings was de man die kon scoren voor de thuisploeg. Erg lang bleef die tussenstand echter niet staan. Nog voor het halfuur bracht Lukaku Everton opnieuw op voorsprong. De Rode Duivel zou na 65 minuten gewisseld worden, waarna Eto'o er in de sloftase nog 1-3 van maakte.

Tottenham Hotspurs 1-2 Newcastle

Bij Tottenham stonden twee Belgen in de basis: Nacer Chadli en Jan Vertonghen. Na de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Adebayor had The Spurs op voorsprong gebracht en Newcastle stelde daar amper iets tegenover.

De geplaagde Newcastle-coach Pardew pakte aan de rust echter uit met een gouden wissel. Na amper zeven seconden legde invaller Ameobi de gelijkmaker tegen de netten. Nog voor het uur maakte Ayoze Pérez de winnende treffer voor Newcastle. Tottenham slaagt er zo niet in de pandoering van Man City uit te wissen. Newcastle gunt zichzelf na een zes op zes wat ademruimte.