Top&Flop Standard veerkrachtig en top, Essevee flop

Standard veerkrachtig en top, Essevee flop
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Standard

We hadden het zeven dagen geleden niet durven denken na wat er gebeurde op Sclessin, maar Standard heeft de rug helemaal gerecht en zo - met dank aan interim-coach Vukomanovic - uitgepakt met enkele fikse stunts. Donderdag was er al het gelijkspel tegen Sevilla, zondag was er zelfs een stuntzege.

Met dank aan een erg stevige organisatie, het "oudbakken" stevig en typisch Rouchevoetbal en een dartelende Mpoku, die een vrije trap en een dribbel eens te meer tot kunst verhief. 

Westerlo

We twijfelden even, maar Westerlo is en blijft gewoon de grote revelatie van het nieuwe seizoen. En dat heeft het vooral te danken aan de uiterst sterke thuisreputatie.

Al 40 speeldagen is het nu thuis ongeslagen. Het laatste verlies? Dat is al geleden sinds ergens diep in 2012. Nu is tweede en eerste klasse hetzelfde niet, maar goed: ook dit seizoen is de vestiging nog niet ingenomen. Erg knap!

Leuke slag om Vlaanderen

We zijn niet echt verwend door het spelniveau dit weekend. In vergelijking met de weelde in het buitenland (Real! Barcelona! Chelsea! Manchester United!) was het lastig om op zaterdag warm te worden van het gemiddeld niveau op onze velden.

Aangenaam verrast werden we dus op zondagnamiddag, toen Club Brugge en AA Gent er samen een heel leuk duel uit wisten te wringen op Jan Breydel. Vier goals, wat afgekeurde goals, leuke aanvallen, spanning en suspens: dat was nog eens likkebaarden.

FLOP

Zulte Waregem

We hadden het zeven dagen geleden niet durven denken na wat er gebeurde op Sclessin, maar Zulte Waregem zit weer in de hoek waar de klappen vallen. 25 minuten lang leefde heel het Regenboogstadion op hoop: een vroege voorsprong en enkele klasseflitsen deden het beste vermoeden.

Daarna stuikte de ploeg echter in elkaar. Geen vertrouwen, schrik en uiteindelijk ook twee vermijdbare tegendoelpunten: Essevee moet weer achtervolgen en moet vooral de winning mood ergens proberen te gaan zoeken.

Nog meer West-Vlaamse malaise

Ook bij enkele andere West-Vlaamse ploegen liep het dit weekend voor geen meter. Cercle Brugge won bij Zulte Waregem, maar Dusenne mag zich daar toch ook eens beraden over hoe het tegendoelpunt viel, en ook bij Oostende en Kortrijk kunnen ze boter op het hoofd smeren bij tegengoals.

Zeker voor Oostende knelt het schoentje plots. Groeipijnen noemt sterke man Coucke het, maar de 2 op 15 is wel teleurstellend voor de ploeg die een van de revelaties leek te gaan worden dit seizoen.

Wanneer scoort Anderlecht nog eens?

RSC Anderlecht heeft een probleem: het heeft geen spitsen meer die in vorm zijn, vertrouwen hebben én het doel weten staan. En dan valt de balans tegen: de voorbije matchen werd er te weinig gescoord.

De landskampioen staat voorlopig nog steeds op kop, maar heeft toch een probleem dat verder gaat dan het overgewicht van Mitrovic. Wie ze voorin ook gebruiken, het torinstinct is er niet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties