Reactie Teixeira scoort eerste voor Standard: "Ik weet hoe belangrijk dit is voor de fans"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
Teixeira scoort eerste voor Standard: "Ik weet hoe belangrijk dit is voor de fans"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard boekte zondagavond een overwinning op het veld van de grote rivaal uit Brussel, RSC Anderlecht. Jorge Teixeira had door het maken van het openingsdoelpunt een belangrijk aandeel in de 0-2- zege. "Dit is ontzettend belangrijk voor ons", klonk het na afloop van de match bij de Portugees.

Timothy Collard in Anderlecht

Teixeira zette na een ingestudeerde vrijschop de netten bol. Zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club, en dat net tegen paars-wit. “Ik ben heel blij met mijn doelpunt. Het is mijn eerste clasico en ik weet hoe belangrijk deze wedstrijd is voor de fans. Het is dan ook heel leuk om te scoren.”

Dat het wel degelijk om een ingestudeerd nummertje ging, wilde de verdediger toch nog eens onderstrepen. “Op zulke fases trainen we wel vaker. Of dit de hand van Vukomanovic is? Eigenlijk komt het nog van Luzon. Dat het nu pas lukt, is dan ook toevallig.”

“De bal lag op de ideale positie om het te proberen. Polo (Paul José Mpoku, nvdr.) verstuurde een hele goeie bal en Laurent en ik stonden op het juiste moment op de juiste plaats, hé”, knipoogt Teixeira.

"We zijn nog steeds dezelfde ploeg, maar de vechtersmentaliteit is terug"

Standard lijkt stilaan overeind te krabbelen na enkele woelige weken. “We zijn nog steeds dezelfde ploeg, maar toch… De moraal is veranderd en nu boeken we resultaten. De vechtersmentaliteit is terug, dat hebben we tegen Anderlecht toch wel getoond.”

Vukomanovic lijkt in eerste instantie voor defensieve stabiliteit te opteren, hoe denkt de Portugese verdediger daar over? “We spelen niet bepaald defensiever, maar gaan wel uit van een hechter blok. Geloof me… Als iedereen aan hetzelfde zeel trekt, dan zijn we moeilijk te verslaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties