Algemeen manager Essevee: "We moeten er in blijven geloven"

Algemeen manager Essevee: "We moeten er in blijven geloven"
Foto: © Photonews

"We hebben er lessen uit getrokken", aldus algemeen manager Eddy Cordier. "Om niet meer dezelfde fouten te maken." De nederlaag tegen Cercle Brugge heeft er danig op ingehakt bij Zulte Waregem, maar met een positieve visie blijft hij positief: "In voetbal kan het snel gaan."

De ontgoocheling was groot na de match tegen Cercle: "We hadden op de drie punten gerekend thuis tegen Cercle. Als je ziet dat je meer kwaliteiten lopen hebt op het terrein, maar de drie punten niet kan thuishouden, dan ben je natuurlijk ontgoocheld", is Cordier duidelijk.

"Het is vooral een mentale kwestie. We zitten in een negatieve spiraal en de twijfel sluipt in de ploeg. Die knop moet worden omgedraaid, daar werkt de trainer al een aantal weken aan",geeft hij aan bij Sporza.

16 op 33 is en blijft haalbaar

"We mogen hier niet bij blijven zitten. Dat heeft geen zin. We moeten positief blijven en er blijven in geloven dat we het kunnen keren en dan ben ik er van overtuigd dat het de goede kant nog kan uitgaan. De helft van de punten halen tegen december, die 16 op 33, dat is zeker haalbaar."

"De durf, het lef en de wil om te strijden moet terugkomen, dan kunnen we het zeker oplossen. Schrik en paniek zijn slechte raadgevers daarin. Als je op voorhand zegt dat het niet gaat lukken ... dan zal het ook niet lukken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties