Reactie Patosi bedwingt tranen: "Wilde scoren voor Senzo"

Patosi bedwingt tranen: "Wilde scoren voor Senzo"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Held van de avond op Daknam was Ayanda Patosi. De Zuid-Afrikaan bekroonde zijn eerste basisplaats in de competitie met twee doelpunten. Na de match moest hij zijn emoties bedwingen: "Ik draag mijn doelpunten op aan Senzo Meyiwa."

Aernout Van Lindt in Lokeren

"Het was de eerste keer dat ik in de competitie mocht starten", begon Patosi zijn verhaal na de match. "Ik wil dan ook de coach bedanken voor het vertrouwen dat hij in me stelde. Ik heb via facebook en sms enorm veel steunbetuigingen gehad en wil iedereen daarvoor ook bedanken. Dat heeft me gemotiveerd."

Voor mijn overleden vriend

En zo scoorde Patosi plots zelfs met de linker: "Ja, normaal trap ik altijd met rechts, maar hij ging er wel goed in met links ook", kon de Zuid-Afrikaan nog lachen. Al zaten er toch vooral tranen in het gelaat: "We hebben zondag match en ik geef alles voor Lokeren, maar ik vind het wel jammer dat ik zaterdag niet naar de begrafenis van Senzo kan."

Voor de vorige week doodgeschoten nationale doelman van Zuid-Afrika wilde Patosi iets extra doen: "Ik ga als ik kan zeker mijn respect gaan betuigen in Zuid-Afrika. Nu wilde ik vooral scoren voor hem. Ja, ik draag mijn doelpunten aan hem op. Hij is mijn overleden vriend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties