Duitsers lovend over De Bruyne: "Na een jaar al één van de besten bij Wolfsburg"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
Duitsers lovend over De Bruyne: "Na een jaar al één van de besten bij Wolfsburg"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wolfsburg is met een derde plaats aan een sterk seizoen bezig in de Bundesliga en daar heeft Kevin De Bruyne een belangrijk aandeel in. Hoog tijd dus, zo vond de webstek van de Bundesliga, om de Rode Duivel in de picture te zetten.

Met vijf assists topt De Bruyne het klassement van de assists in de Duitse eerste klasse. Bundesliga.de ziet gelijkenissen met Zvjezdan Misimovic, de Bosnische nummer tien die Wolfsburg in het seizoen 2008/2009 naar de landstitel loodste met twintig assists. Dat record werd drie seizoenen geleden verbroken door Franck Ribéry met 22 beslissende passes. De Bruyne, die na een jaar al wordt gezien als één van de beste spelers van Wolfsburg, zou wel eens de volgende in het rijtje kunnen worden.

Volgens onze landgenoot zit de wereldbeker hier voor veel tussen. "De eerste maanden bij Wolfsburg waren moeilijk voor me, maar ik keerde met een goed gevoel terug uit Brazilië en nu speel ik op een hoog niveau", aldus De Bruyne. "We moeten niet dromen over goed voetbal, we moeten het gewoon spelen. We kenden een moeilijke competitiestart door veel blessures, maar nu zit iedereen weer wat frisser en hebben we meer geluk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties