Mourinho: "Ik verdien het niet om de Gouden Bal te winnen"

Jeroen Evens
| 11 reacties
Mourinho: "Ik verdien het niet om de Gouden Bal te winnen"
Foto: © photonews

Niet alleen reikt de FIFA binnenkort een Gouden Bal uit aan de beste speler, maar ook aan de beste trainer. Hoewel Mourinho een kandidaat-winnaar is, bestempelt hij zichzelf niet als een kanshebber: "Ik ben er zeker van dat ik niet zal winnen, en ik geef zelfs toe dat ik het niet zou verdienen.

José Mourinho, 51 jaar oud, sprak tegen Mais Futebol ook over de frustratie van landgenoot Jorge Jésus, de Benfica-trainer, die niet op de lijst van 10 trainers pronkt die  kans maken om de Gouden Bal in de wacht te slepen: “Ik denk dat de regels het verbieden dat er trainers geselecteerd worden van ploegen die geëlimineerd werden in de groepsfase van de Champions League.”

Van de tien geselecteerden, zijn er vier trainers die vorig jaar géén trofee hebben gewonnen: Mourinho, Jurgen Klinsmann (nationale team USA), Alejandro Sabella (bondscoach Argentinië), en Louis van Gaal (bondscoach Nederland).

De andere kansmakers zijn Diego Simeone (Atlético), Carlo Ancelotti (Real Madrid), Pep Guardiola (Bayern), Antonio Conte (Juventus), Joachim Löw (Duitsland), en Manuel Pellegrini (Manchester City). Wie zal winnen, weten we op 12 januari.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties