De Boeck komt nog moeilijk aan de bak: "Moet ik gestraft blijven?"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 16 reacties
De Boeck komt nog moeilijk aan de bak: "Moet ik gestraft blijven?"
Foto: © photonews

Glen De Boeck zit nu al bijna een jaar zonder club. De jongste weken circuleerde zijn naam bij Lierse SK en Cercle Brugge. Uiteindelijk kozen beide clubs voor een andere hoofdcoach. Zijn vertrek bij de Vereniging blijft hem naar eigen zeggen achtervolgen.

De Boeck stapte in 2010 in niet te beste omstandigheden op bij Cercle om bij het toenmalige Beerschot aan de slag te gaan. "Dat is alleszins niet positief geweest voor mijn imago", geeft de oefenmeester aan in Menzo. "Maar ik denk dat de voetbalwereld de manier waarop heeft kwalijk genomen."

Het was niet netjes en te impulsief

"Frans Schotte (gewezen voorzitter van Cercle, nvdr.) heeft me dat inmiddels vergeven, maar ik merk dat niet iedereen daar zo over denkt", aldus De Boeck. "Ik geef toe dat het niet netjes was en dat ik te impulsief was, maar moet ik daarvoor gestraft blijven. Het is al vier jaar geleden."

Het voorval laat ook nu nog zijn sporen na. "Ik weet dat bepaalde mensen me ondertussen wilden als trainer, maar dat die geblokkeerd werden door anderen omwille van wat er toen bij Cercle Brugge gebeurd is. Ik ga geen namen noemen, maar ik heb het over de Belgische eerste klasse." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties