Walem blij met doorstroming: "Praet is klaar voor A-ploeg"

Walem blij met doorstroming: "Praet is klaar voor A-ploeg"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Johan Walem ziet zijn werk lonen. De voorbije jaren stroomden enorm veel spelers van zijn beloftenploeg door naar de A-selectie. En de trainer van de nationale U21 ziet er nog aankomen.

Door Johan Walckiers

Walem keek gisteren met de glimlach toe terwijl Charly Musonda Junior en Junior Malanda door de pers werden overrompeld. Voor die eerste is het zijn eerste oproep voor de nationale beloften. "Net als jullie heb ik weinig zicht op hoe ver hij staat", zegt Walem aan Voetbalkrant.com. "We gaan zien wat hij op dit niveau kan brengen. Ik heb hem een paar keer bezocht in Londen, maar vooral met hem gepraat. Ik denk wel dat hij klaar is. Over zijn kwaliteiten twijfelt niemand."

Praet is één van de weinigen die in 1-2 tijden een oplossing vindt

Musonda is de jongen die het gat kan opvullen nu Dennis Praet zijn opwachting maakt bij de A-selectie. Onder Walem speelde hij niet altijd en dat vrat vroeger aan hem. "Hij heeft het moeilijk gehad", geeft Walem toe. "Maar de laatste maanden zien we een andere Praet. Hij heeft veel geleerd en vooral hoe belangrijk het is dat hij altijd speelt. Het is één van de weinige spelers die in één of twee tijden altijd een oplossing vindt. Als hij negentig minuten kan spelen, is hij top. Hij is klaar voor de A-ploeg"

Enorm trots

Walem zag ook Ferreira-Carrasco, De Bock en Denayer bij Wilmots belanden. "Ik doe dit werk nu al zes jaar en dat doet telkens enorm veel deugd. Daarvoor doen we het: jongens die doorstromen naar de eerste ploeg. Ik ben daar ook trots op. Nu gaan we testen met een grote kern en daar zullen ook wel weer een paar pareltjes bijzitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties