Dembélé, slachtoffer van zijn polyvalentie?

Dembélé, slachtoffer van zijn polyvalentie?
Foto: © Photonews

Moussa Dembélé is bij Tottenham een luxe-invaller geworden. Zo eentje die je overal wel kan inzetten als je een oplossing zoekt. En dat is net het probleem van Dembélé: hij kan overal spelen.

Door Johan Walckiers

Dembélé begon zijn carrière als spits, werd daarna naar de flank gehaald, speelde als nummer 10 aanvankelijk bij Tottenham, zakte toen een rijtje en werd uiteindelijk nummer 6. Dat zijn vijf of zes posities die hij zou kunnen spelen. Zijn huidige coach, Mauricio Pochettino, heeft er duidelijk geen zicht op waar hij hem moet opstellen.

Door die polyvalentie kan hij alle gaten dichten en het is makkelijk om zo iemand op je bank te hebben in geval van nood. Bij de Rode Duivels krijgt hij vanavond de kans om meer matchritme op te doen. Als nummer 8 deze keer, samen met Axel Witsel moet hij centraal het spel verdelen. "Hij heeft zoveel talent, maar het is inderdaad zoeken wat zijn beste positie is", aldus Marc Wilmots. Wilmots wil hem er zo graag bijhouden, maar kan dat niet verantwoorden als hij niet speelt bij zijn club. Daarom ook de kans om zich te laten zien vanavond.

Nummer 8

Als wij een gok mogen doen, is zijn beste positie inderdaad de nummer 8 of zelfs een rijtje hoger. Dembélé is amper van de bal te zetten, heeft ontegensprekelijk de technische bagage, maar moet enkel nog iets sneller de bal doorspelen. Zoiets à la Kevin De Bruyne. Als hij dat in zijn spel geslepen krijgt, speelt hij altijd en overal, onder elke coach. Want de 27-jarige Antwerpenaar is en blijft een fantastische voetballer. 

Enkel dat scoren verloopt zo moeilijk en dat is ook een verwijt/kritiek die hij dikwijls krijgt. "In het begin van mijn carrière liep dat nochtans vlot. Ik mis het wel ja. Elke voetballer wil scoren", zegt hij daar zelf over. Wel, vandaag lijkt een goeie dag om te beginnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties