Wilmots relativeert: "Allemaal veel gebabbel om niks"

Wilmots relativeert: "Allemaal veel gebabbel om niks"
Foto: © Photonews

De bondscoach was niet blij dat Thibaut Courtois na de wedstrijd zware uitspraken deed. Ook hij had de dingen gezien die fout liepen, maar liever had hij dat intern eerst besproken dan het eerst uitgebreid in de media te smeren. "Er wordt altijd naar het negatieve gezocht", beklaagde Wilmots zich.

Johan Walckiers in Neerpede

Ook Wilmots had gezien dat zijn backs te hoog stonden en dat het verdedigend niet allemaal klopte. "Maar ik onthou liever het positieve: 70 procent balbezit, 12 goeie kansen. We hebben enkel wat te veel kansen weggegeven. Daarbij wil ik benadrukken dat het niet de schuld van Alderweireld en Lombaerts was. Maar hiervoor organiseren we vriendschappelijke wedstrijden: om bij te sturen", aldus Wilmots.

Eén ding geleerd: geen interviews als je nog vol adrenaline zit

Wilmots vond dat er te veel de nadruk werd gelegd op de woorden van Thibaut Courtois. "Als ik één ding in het voetbal geleerd heb, is dat je geen interviews mag geven als je nog vol adrenaline zit. Je moet de temperatuur eerst wat laten dalen. Wat Thibaut zag, zag ik ook ook. Maar we wonnen met 3-1 in een oefenmatch. Er wordt altijd naar het negatieve beestje gezocht. Maar dat is niet erg, we zijn het gewend", aldus een sarcastische bondscoach.

Wilmots bedekte het allemaal snel met de mantel der liefde. "Ik kan de spelers begrijpen als ze in het laatste kwartier het allemaal wat laten gaan. Denk je niet dat een speler niet denkt aan die match tegen Wales? Ze weten dat er een belangrijke wedstrijd aankomt binnen vier dagen en dus houden ze wat in. Dat kan ik ook accepteren. Het is allemaal veel gebabbel om niks."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties