Groep G: Doelpunt Zlatan onvoldoende en Rusland gaat kopje onder bij groepsleider Oostenrijk

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Groep G: Doelpunt Zlatan onvoldoende en Rusland gaat kopje onder bij groepsleider Oostenrijk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met Oostenrijk en Rusland stonden de nummers 1 en 2 uit groep G tegenover elkaar. De Oostenrijkers hielden de punten thuis en lopen uit in de stand. Zweden bleef ondanks een doelpunt van Ibrahimovic steken tegen Montenegro

Montenegro - Zweden 1 - 1 

Na zijn rentree bij PSG was het nu ook tijd voor Ibrahimovic om terug in actie te komen bij zijn nationale elftal. Al na negen minuten bewees Ibra zijn waarde in Podgorica. De bal bleef hangen in het strafschopgebied en Ibrahimovic moest er zijn voet nog maar tegen zetten. Die goal bleek uiteindelijk niet voldoende voor de Zweden. Tien minuten voor tijd kwam Montenegro langszij dankzij een strafschop die door Jovetic onberispelijk werd binnengeschoten. Zo loopt Oostenrijk verder uit in groep G, Zweden volgt op 4 punten.

Oostenrijk - Rusland 1 - 0

Het Alpenland begon met een 7 op 9 sterk aan haar kwalificatiecampagne. De komst van Rusland naar Wenen betekende een serieuze test. Die werd met glans doorstaan. Rubin Okotie bezorgde Oostenrijk met de enige goal van de partij de volle buit.

Moldavië - Liechtenstein 0 - 1

Met Moldavië en Liechtenstein stonden de twee kleine broertjes uit groep G tegenover elkaar. Uiteindelijk trokken de bezoekers dankzij Franz Burgmeier aan het langste eind.

 

Stand groep G

1. Oostenrijk 10
2. Zweden 6
3. Rusland 5
4. Montenegro 5
5. Liechtenstein 4
6. Moldavië 1

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties