Hazard beseft dat de nood hoog is: "Nu ook beslissend zijn bij de nationale ploeg"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
Hazard beseft dat de nood hoog is: "Nu ook beslissend zijn bij de nationale ploeg"
Foto: © photonews

Met Wales zakt morgenavond de leider in de EK- kwalificatiegroep af naar België. Het volgepakte Koning Boudewijnstadion zal naar goede gewoonte weer torenhoge verwachtingen koesteren bij Eden Hazard. De spelmaker beseft dat de tijd is aangebroken om bij de nationale ploeg te ontploffen.

"Lekker Belgisch weertje", Eden Hazard verliest er zijn humoristische trekjes niet bij om op een druilige herfstavond de Belgische pers te woord te staan. De flankaanvaller voelt zich ontzettend goed in zijn vel en speelde tot op heden zowat alles in de Premier League en Champions League.

Derde jaar bij Chelsea en voel me weer wat sterker

"Dit is nu mijn derde jaar bij Chelsea, ik voel me telkens weer sterker worden", aldus Hazard. "Ik speel zonder kwaaltjes en voel me goed. Door te leven als een professional, goed eten en veel slapen tussen de matchen, ben ik beslissend op het terrein. Dat wil ik nu ook realiseren bij de nationale ploeg."

Naast het veld is de nummer 10 van The Blues naar eigen zeggen wel al de 'patron'. Deze week moest hij nog mee een brandje blussen dat zijn Chelsea-teammaat Thibaut Courtois aanstak. "Ik heb het probleem met hem besproken, maar dat blijft onder ons. Verder heb ik er geen aandacht aan besteed. We focussen ons nu op Wales."

Plek drie op de FIFA-ranking is geen item

Bij winst komt de derde plek op de FIFA-ranking in het vizier, al geeft Hazard toe dat die waardeverhoudingen niet helemaal kloppen. "Het doet deugd om zo hoog te staan, maar we behoren nog niet tot de sterkste ploegen van de wereld. Een item binnen de groep is het niet. We werken match per match af, en als we plaatsen verliezen, is dat maar zo."

Of de Duivels zondag sowieso met de zege aan de haal gaan, wil de aanvaller niet gezegd hebben. "Het kan dat we niet winnen. Wales speelde drie sterke matchen op rij. Thuis is het belangrijk om gewoon de drie punten te pakken. Er zijn veel geblesseerden, maar dat is voetbal. Ik hoop dat diegenen die spelen, zich honderd procent zullen geven", leek Hazard de woorden van Courtois nog eens op te rakelen. (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties