Balans na de heenronde: KRC Genk nog steeds niet op de rails

Robby Morren
Robby Morren
| 6 reacties
Balans na de heenronde: KRC Genk nog steeds niet op de rails
Foto: © photonews

Het seizoen is halfweg. Hoog tijd dus voor een tussentijdse balans. We kijken terug naar onze prognose voor het seizoen en analyseren de kansen voor de tweede seizoenshelft met Eddy Snelders. Racing Genk prijkt op de zevende stek.

Door Robby Morren

Huidige plek: 7e Prognose: 6e

Na het desastreuze seizoen 2013-2014 begon Racing Genk met voorzichtige ambities aan het nieuwe seizoen.  Play-off 1 werd vooropgesteld als doel en het is al enkele jaren duidelijk dat alles kan in de nacompetitie.

Na de heenronde deelt Genk met 22 punten de zesde plaats met Kortrijk. De blauwhemden zitten dus wel ongeveer op schema, al waren het opnieuw zeer bewogen maanden in het vredige Genk.

Top: Keuze voor verandering

Die gedeelde zesde plek is momenteel ook het lichtpunt voor Genk. Bovendien verloren de Limburgers in de heenronde slechts 3 keer.

Het bestuur beseft dat het zo niet langer verder kon en trok de kaart van de verandering: Patrick Janssens werd gehaald, de Schotse coach McLeish en een nieuwe communicatiemanager.

Flop: Okriashvili en Ferrera

Het is niet moeilijk om kritisch te zijn over de heenronde. Daarvoor gebeurde er te veel in de Cristal Arena. Zo was er het ontslag van Emilio Ferrera na amper één speeldag. Onvoorstelbaar eigenlijk. Door zijn ontslag verloor de club alle kostbare weken uit de voorbereiding.

Verder gingen enkele spelers met elkaar op de vuist waarna een publiek excuus volgde. Geen toonbeeld van professionalisme en allesbehalve een positief signaal naar de supporters met wie de band al zo broos is.

Tot slot willen we Tornike Okriashivili vernoemen. Het werd al snel duidelijk dat deze jongen bulkt van het talent, maar hij heeft intense begeleiding nodig. Zo slijt hij zijn dagen momenteel in de B-kern omdat hij na een interland maar niet terugkeerde zonder Genk op de hoogte te stellen.

De kijk van Eddy Snelders

Eddy Snelders is streng en noemt Genk een ontgoocheling. “Genk is een beetje de ontgoocheling van de heenronde. Men heeft onvoldoende geanticipeerd op de malaise die er vorig jaar was.”

“Het is nog teveel met ups en downs. Dat gaat hen blijven achtervolgen. Ze staan niet ver ten opzichte van Kortrijk, maar ze kunnen geen constante in hun spel leggen. Of ze effectief de top 6 zullen halen is nog maar de vraag.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties