Nederlandse analisten weten het: "Danny Blind wordt bondscoach"

Nederlandse analisten weten het: "Danny Blind wordt bondscoach"
Foto: © SC

Opvallende opmerking van Aad de Mos gisteren in Studio NOS na de 6-0 overwinning van Nederland tegen Letland: "Er komt binnenkort een persconferentie en Danny Blind wordt bondscoach", zei De Mos. Niet echt onmogelijk, want Guus Hiddink zelf liet zijn toekomst na de match in het midden.

Hiddink voelt geen vertrouwen meer bij de KNVB en denkt er aan om zelf de eer aan zich te houde. "Hij gaat doen wat ik heb voorspeld: de eer aan zichzelf houden", aldus Aad de Mos in NOS Studio Voetbal. "Er komt binnenkort een persconferentie en Danny Blind wordt bondscoach."

Soortgelijke woorden bij Gertjan Verbeek. "Guus bezint zich op zijn positie. Hij heeft wel de steun van de groep, door de wijze waarop Nederland vanavond heeft gewonnen. Als het niet goed zit, krijg je zo'n 6-0 niet voor elkaar. Maar hij wil met name van de KNVB weten of hij de onvoorwaardelijke steun krijgt."

De KNVB zelf had Hiddink niet zijn onvoorwaardelijke steun gegeven. "Als er bij de leiding geen vertrouwen is, is het moeilijk functioneren", zegt Verbeek. "Ik ga nu interpreteren, maar er zullen ongetwijfeld gesprekken gevoerd zijn met Danny Blind, achter zijn rug om. Er speelt meer."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties