Van Persie gedegouteerd: "Huidskleur maakt voor ons niet uit"

Van Persie gedegouteerd: "Huidskleur maakt voor ons niet uit"
Foto: © photonews

De sociale media zijn duidelijk een valkuil geworden voor veel voetballers. Achter alles wordt iets gezocht. Zo ook achter de selfie van Leroy Fer die hij na de overwinning tegen Letland op Twitter zette. Een selfie met enkel donkere spelers op... En daar kwamen de racistische uitspraken.

Robin van Persie was gedegouteerd door de reacties op de foto. "Daar word ik heel verdrietig van en met mij ook de jongens", zei Van Persie aan de NOS. "We leven in 2014. Dat dit soort dingen, dit soort mensen, nog een vrijbrief krijgen om dit soort rare reacties te plaatsen... Ik denk wel dat het nu tijd is, écht tijd is om die mensen aan te pakken."

"Wij vertegenwoordigen allemaal het Nederlands elftal. Daarin maakt de huidskleur absoluut niet uit. Dat is voor ons zeker niet zo, en dat moet eigenlijk ook niet zo zijn in het leven. Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat dit nog steeds een item is onder heel veel mensen. Mij maakt het heel erg verdrietig, ik vind het echt shocking", aldus Van Persie.

Sommigen opperen al dat de onverlaten vervolgd moeten worden. "Dat vind ik wel. Ik vind dat je juist die mensen nu als voorbeeld moet stellen. Het is al de zoveelste keer, het blijft gebeuren. Ik vind dat je die mensen aan moet pakken en hen als voorbeeld neer moet zetten. Dit niet meer, nooit meer. Het slaat gewoon nergens op. Het is ongelooflijk."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties