Afrika Cup brengt ook Essevee in grote moeilijkheden

Afrika Cup brengt ook Essevee in grote moeilijkheden
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

In januari wordt de Afrika Cup gehouden. Niet in Marokko, vermoedelijk wel in Equatoriaal Guinea. De laatste kwalificatiewedstrijden brachten ook voor Zulte Waregem een mogelijk extra probleem op.

Aernout Van Lindt in Waregem

Wat goed nieuws is voor Idrissa Sylla, Djibril Payé en Mamoutou N'Diaye, is dat niet meteen voor Zulte Waregem. Zowel Guinee als Mali wisten zich namelijk deze week te kwalificeren voor de Afrika Cup. 

En dus zijn de drie spelers er vermoedelijk ook in de maand januari bij, waardoor ze niet inzetbaar zijn tijdens een aantal wedstrijden van Essevee. "Ik gun het ze natuurlijk", is Dury duidelijk. "Maar we zullen een oplossing moeten zoeken in januari. We denken er alvast over na", aldus Dury - die ook James Troisi nog meer dan waarschijnlijk naar de Asian Cup ziet trekken.

Sylla had enkele weken geleden ook al aangegeven dat Zulte Waregem een vervanger zou moeten aantrekken voor hem als hij naar de Afrika Cup zou mogen. Of zou hij eventueel zelf weggaan? "Na deze zomer heb ik geleerd daarover geen uitspraken te doen", gaf trainer Dury toe. Toen zag hij Conté - landgenoot van Sylla bij Guinee - vertrekken net nadat hij er op had gehamerd dat die zou blijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties